Kevin Schijven Kevin Schijven
17/11/2021 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2021 18:11

Binance Smart Chain haalt record van 14,7 miljoen transacties in een dag, veel hoger dan concurrent Ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance Smart Chain haalt record van 14,7 miljoen transacties in een dag, veel hoger dan concurrent Ethereum

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De Binance Smart Chain (BSC) behaalde dinsdag een nieuw record qua aantal transacties in een dag. Volgens gegevens van BSCscan.com kwam het totaal op 16 november op maar liefst 14,76 miljoen transacties uit, meldt het BSC team:

De Binance Smart Chain is het nieuwe blockchain-netwerk van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld. Het platform lanceerde eind vorig jaar om een graantje mee te pikken van de exploderende decentralized finance (DeFi) markt op Ethereum (ETH).

Het vorige record van 31,1 miljoen transacties werd op 29 juli bereikt. Ook werden afgelopen dinsdag maar liefst 276 duizend nieuwe wallet-adressen aangemaakt op BSC, een behoorlijke groei ten opzichte van de 111 duizend die op 29 juli werden aangemaakt.

In vergelijking behaalde Ethereum dezelfde dag ‘maar’ 1,3 miljoen transacties en werden 134 duizend nieuwe adressen aangemaakt. Ethereum bereikte zijn record op 9 mei, toen 1,7 miljoen transacties plaatsvonden. Het Bitcoin (BTC) netwerk zag afgelopen dinsdag ‘maar’ 301 duizend transacties, maar daarentegen werden maar liefst 740 duizend nieuwe adressen aangemaakt.

Het is echter niet helemaal duidelijk waarom de hoeveelheid aan transacties zo veel hoger op BSC ligt dan bij de concurrentie. Het netwerk ziet veel nieuwe projecten lanceren, maar er wordt gespeculeerd dat sommige projecten het aantal wellicht artificieel opvoeren.

Veel van de projecten zijn dan ook “meme coins” die veel hype losmaken bij nieuwe particuliere investeerders, maar waar de industrie veel terughoudender over is. BSC zelf wordt ook vaak bekritiseerd omdat het zichzelf als volledig decentraal bestempelt, maar in werkelijkheid grotendeels in handen van Binance is.

Binance kondigde vorige maand nog aan dat het maar liefst $1 miljard gaat investeren om de groei van BSC te stimuleren.

De afgelopen weken zagen we radio caca (RACA), een NFT project op BSC, zeer sterk presteren. De koers schoot in de afgelopen 30 dagen met maar liefst 450% omhoog naar een nieuwe all-time high (ATH) van $0.012. Sindsdien is de RACA koers echter met 22% omlaag gecorrigeerd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie