Timo Bult Timo Bult
13/10/2022 17:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 17:32

Binance vernietigt 500 miljoen dollar aan BNB in 21e burn

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance vernietigt 500 miljoen dollar aan BNB in 21e burn

Foto: Kuklos/Shutterstock

Het burnen van crypto is een populaire manier om een cryptocurrency aantrekkelijker te maken voor investeerders. Crypto exchange Binance doet dit elk kwartaal met BNB coin (BNB). Ook vandaag vond er weer een enorme burn plaats. De meer dan 2 miljoen vernietigde BNB hadden op het moment van de burn een waarde van meer dan een half miljard dollar!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance voert BNB burn uit

Volgens de “BNB Auto-Burn” procedure vernietigt Binance elk kwartaal BNB. Het is alweer de 21e keer dat de exchange zo’n burn uitvoert. Dit keer werden om precies te zijn 2,06 miljoen coins naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Bij elkaar had dit op dat moment een waarde van niet iets meer dan een half miljard dollar.

Het is een van de grootste burns ooit. Het is alweer 8 kwartalen geleden dat Binance een dergelijke grote burn wist uit te voeren. Tijdens de 14e editie ging het om 3,6 miljoen BNB. Elk kwartaal dat volgde kwam dit cijfer niet verder dan 1,9 miljoen.

Effect op BNB koers

Het vernietigen van een deel van de voorraad kan een positief effect op de prijs van de desbetreffende cryptocurrency hebben. Doordat het aanbod effectief afneemt, maar de vraag gelijk blijft, kan de prijs stijgen.

Vaker wel dan niet is het effect van een burn echter maar klein. Ook vandaag bleek dit weer het geval te zijn. De BNB koers reageerde nauwelijks op het nieuws en staat nu zelfs in de min. De daling komt uiteraard door het laatste crypto nieuws dat de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten hoger uit zijn gevallen dan gedacht. Hierdoor zijn de koersen van zowel crypto als traditionele markten flink onderuit gegaan.

In totaal is tot nu toe bijna 39 miljoen BNB vernietigd. Daarmee blijven er nog 161 miljoen BNB in omloop. De altcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $262, bijna 3% lager dan 24 uur geleden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie