Roy van Krieken Roy van Krieken
13/10/2022 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 14:30

Bitcoin koers zakt flink: Amerikaanse inflatie hoger dan verwacht

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin koers zakt flink: Amerikaanse inflatie hoger dan verwacht

Foto: Lemonsoup14/Shutterstock

Vanmiddag werden de nieuwe inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekend gemaakt. Deze cijfers vielen helaas net wat hoger uit dan dat analisten van tevoren hadden voorspeld. Uiteindelijk viel de jaarlijkse inflatie op 8,2% terwijl er van 8,1% uitgegaan werd. Hoewel dit op het eerste gezicht geen ramp lijkt, kleurden de koersen van zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) toch vrijwel direct rood.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Inflatie hoger dan verwacht

De consumer price index (CPI) viel deze maand dus weer wat tegen. Desalniettemin is de inflatie in vergelijking met september van dit jaar wat gedaald. Dat is uiteraard goed nieuws, ook al waren de verwachtingen hoger. De inflatie lijkt af te nemen, maar niet op de snelheid waar de markt op had gehoopt.

Dat betekent dat de angst weer toeneemt dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, de rentes verder omhoog gaat schroeven om sneller de beoogde resultaten te boeken. Dat zou slecht nieuws zijn voor de markten en om die reden reageert diezelfde markt waarschijnlijk ook negatief op de nieuwe CPI-cijfers.

Gisteren werden ook de laatste cijfers van de producer price index (PPI) bekend gemaakt. Deze cijfers waren deze maand met 0,4% gestegen naar 8,5%. Het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor centrale banken en dat zorgt voor onrust op de markt.

Volgens Gabriel Santos van JPMorgan toonde de marginale stijging van de PPI aan dat de economie zich nog maar in de beginfase van de inflatievertraging bevindt.

“Ik denk dat de gegevens van vanmorgen alleen maar benadrukken dat we nog steeds het begin zien van een vertragingsproces in de inflatie met zeer gemengd nieuws,” zei ze woensdag op CNBC.

Bitcoin en ether koersen

De koers van BTC hangt al een lange tijd tussen de $18.300 en $20.500. Vlak voordat de nieuwe CPI-cijfers uit de Verenigde Staten bekend werden was de BTC koers ongeveer $19.000. De volatiliteit nam direct flink toe en binnen een halfuur kelderde de bitcoin koers zo’n 3,5% tot $18.100.

Ook de ETH koers kreeg klappen naar aanleiding van het ietwat teleurstellende nieuws. De koers van ether zakte na bekendmaking van de CPI-cijfers zelfs met 4% tot $1.190 om vervolgens net boven de $2.000 te stabiliseren.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1580555856944721926

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie