Timo Bult Timo Bult
04/10/2022 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2022 10:05

Binance vernietigt 5,6 miljard LUNC, dit was het effect op de koers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance vernietigt 5,6 miljard LUNC, dit was het effect op de koers

Foto: Beyondthefutur/Shutterstock

Vorige week maakte de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, bekend dat het alle handelskosten die voortkomen uit LUNA classic (LUNC) handelsparen zal vernietigen. De eerste editie van deze burn vond gisteren plaats. De hoeveelheid LUNC die werd vernietigd valt waarschijnlijk enigszins tegen. Maar hoe reageerde de koers?

Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Binance vernietigt $1,8 miljoen LUNC

De beslissing van Binance om alle handelskosten te vernietigen volgt na een lange discussie over of de crypto exchange mee zou moeten doen aan het nieuwe burn-mechanisme of niet. De CEO, Changpeng Zhao (CZ), liet enkele weken geleden weten hier geen voorstander van te zijn. Hiervoor kreeg hij een hoop kritiek vanuit de Terra Classic-community op zijn dak.

Vervolgens besloot Binance maar om alle handelskosten te vernietigen om de community tegemoet te komen. Dat nieuws werd uiteraard met open armen ontvangen met ook de LUNC koers die ontplofte. De verwachting was namelijk dat Binance wel eens een grote impact kon gaan hebben op de afname van de LUNC in omloop omdat het zo’n grote exchange is. Dit zou ertoe kunnen leiden dat LUNC meer waard wordt.

Gisteren vond de eerste burn van Binance plaats. De exchange houdt per week bij hoeveel handelskosten er binnenkwamen en vernietigt deze dan. Vorige week waren dat in totaal 5.595.907.838 tokens die op het moment van de burn ongeveer $1,86 miljoen waard waren.

Het effect op de LUNC koers

Nu is waarschijnlijk het interessantste aan dit crypto nieuws hoe de koers van de altcoin reageerde op het nieuws. Dat was minder positief dan je misschien had verwacht. In eerste instantie daalde de LUNC koers behoorlijk in wat lijkt op een sell the news event. Vervolgens kon de prijs weer enigszins klimmen, echter handelt het op het moment van schrijven 0,8% onder de prijs van 24 uur geleden.

Een grote stijging blijft dus vooralsnog uit. Desalniettemin staat de crypto over de afgelopen 7 dagen 7,5% in de plus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie