Timo Bult Timo Bult
26/09/2022 10:11 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2022 10:11

Binance gaat alle LUNC handelskosten vernietigen, koers stijgt +20%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin & ether stijgen, maar binance coin en trust wallet dalen fors

Foto: ARTEMENKO VALENTYN/Shutterstock

Terra Classic (LUNC) heeft sinds kort een belastingmechanisme dat 1,2% belasting heft op elke on-chain transactie. Deze belasting wordt vervolgens vernietigd met als doel de voorraad LUNC te verkleinen. De community van het netwerk probeert echter ook crypto exchanges zover te krijgen om de belasting ook op transacties op hun platforms te heffen. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), reageerde op de verzoeken maar niet tot genoegen van een groot deel van de LUNC community. Daarom komt Binance nu met een radicaal ander plan.

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hoe de LUNA classic burn werkt

De vernietiging van LUNC geldt in eerste instantie enkel voor transacties die op de blockchain plaatsvinden. Mocht Henk bijvoorbeeld 100 LUNC naar Sophie sturen, dan wordt 1,2 LUNC gerekend als belasting die vervolgens wordt ‘geburned,’ oftewel vernietigd.

Het doel van dit mechanisme is om de LUNC in omloop sterk terug te dringen. Door de ineenstorting van Terra Classic in mei dit jaar kampt het netwerk met een astronomische voorraad van 6.151.072.613.161 LUNC. Door dit te verkleinen kan de prijs van LUNC die in omloop blijft stijgen, met de nadruk op kan. Dergelijke burn mechanismes werken namelijk niet altijd als verwacht.

De community achter LUNC is natuurlijk zeer gemotiveerd om het mechanisme op een zo breed mogelijke manier te implementeren. Door ook exchanges te verzoeken de belasting te heffen kan het mechanisme nog effectiever zijn.

Enkele exchanges hebben al aangekondigd het mechanisme toe te zullen passen op stortingen en opnames van LUNC. Maar het liefst ziet de community de exchanges nog verder gaan. Zij willen namelijk dat de belasting van 1,2% ook transacties op het platform zelf wordt toegepast.

Binance wilde de LUNC burn niet volledig toepassen

Binance is een van de exchanges waar de Terra Classic community zijn peilen op heeft gericht. Niet gek aangezien Binance de grootste exchange ter wereld is. Zou Binance met zijn handelsvolumes de belasting heffen dan zou een hoop LUNC vernietigd worden.

CZ is er echter geen grote voorstander van. In een recente blogpost legt hij uit waarom dit geval is. Hierbij haalt hij de game theory aan: “Als Binance 1,2% per transactie in rekening zou brengen, denk ik niet dat we veel zouden vernietigen, omdat de meeste LUNC-handelaren naar andere exchanges zouden gaan die dat niet doen.”

De CEO van de gele reus stelde daarom voor om de community, oftewel LUNC houders op Binance, zelf te raadplegen. Dit wilde hij doen door hen de optie te geven vrijwillig 1,2% per transactie te vernietigen. Mocht 25% van de houders hier voor zijn, dan zal Binance de belasting heffen voor diegene die voor stemden.

Zodra de drempel van 50% bereikt zou worden dan zou Binance de belasting op alle LUNC transacties op het handelsplatform in rekening brengen. LUNC houders zouden de optie te zien krijgen binnen hun account. Mocht de 25% drempel na een maand nog niet zijn bereikt dan wordt de stemfunctie weer verwijderd. Mocht het percentage ja-stemmers in de toekomst weer onder de drempel zakken dan wordt tevens de functie weggehaald.

Advertentie

Binance komt met andere oplossing voor LUNC burn

Dit bovenstaande plan lijkt er toch niet van te komen. Een groot deel van de LUNC community viel CZ aan om dit idee. Binance stelt in een zojuist verschenen blogpost dat het naar de community heeft geluisterd. De exchange heeft daarom besloten om alle handelskosten van LUNC op Binance te vernietigen:

“Als reactie op het voorstel van de LUNC-gemeenschap over het verbranden van handelskosten met behoud van een goede handelservaring voor gebruikers, zal Binance een burn mechanisme implementeren om alle handelskosten op LUNC-spot- en margehandelsparen te vernietigen door ze naar het LUNC burn adres te sturen.”

Dit crypto nieuws zal als muziek in de oren klinken bij de LUNC bezitters. Op het moment van schrijven staat de LUNC koers ruim 20% in de plus als gevolg van het nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie