Rico Engelbarts
13/07/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2019 14:45

Binance voltooit achtste coin burn Binance Coin (BNB)

Nieuws
Binance voltooid achtste coin burn Binance Coin (BNB)

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, Binance, heeft de achtste “coin burn” van Binance Coins (BNB) voltooid. Daarnaast kondigt het aan dat het alle BNB-tokens die nu nog in het bezit van het team zijn ook te zullen vernietigen. Dit schrijft de exchange op 12 juli in een blogpost.
Een zogenaamde “token burning” is het verbranden of vernietigen van tokens. Hierdoor daalt het aantal tokens dat in omloop is waardoor de waarde van de cryptocurrency logischerwijs stijgt.
Elk kwartaal vernietigt Binance tokens van zijn eigen cryptocurrency. De hoeveelheid tokens dat wordt vernietigd is afhankelijk van het handelsvolume van de cryptocurrency in het voorgaande kwartaal. Tijdens deze achtste coin burn werd er 829.888 BNB ter waarde van ongeveer $23,8 miljoen verbrand.
Het team belooft nu ook dat het alle BNB in het bezit van de teamleden op den duur wil gaan verbranden. Zo schrijft het in de blogpost:

Volgens de Binance whitepaper is 40% van de totale BNB-voorraad (80.000.000 BNB, momenteel ongeveer US $2.400.000.000 waard) toegewezen aan het Binance-team, als een beloning voor het werk dat ze hebben verricht om het Binance-ecosysteem te bouwen. Die toegewezen BNB geven we nu op en we zullen deze op den duur gaan verbranden. We benadrukken zo onze missie om de vrijheid van geld te verspreiden.

Op dit moment zijn er 141.175.490 BNB-tokens in omloop waarvan de uiteindelijke totale voorraad is vastgesteld op 189 miljoen BNB. Binance wil deze uiteindelijke totale voorraad naar beneden bijstellen naar 100 miljoen. Het zal in totaal 80 miljoen BNB-tokens die nu nog in het bezit zijn van het team gaan verbranden om de totale voorraad naar 100 miljoen bij te kunnen stellen.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie