Ivo Melchers Ivo Melchers
07/11/2023 10:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 10:24

Bitcoin afsplitsing binnenkort niet meer ondersteund op grote beurs

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin afsplitsing binnenkort niet meer ondersteund op grote beurs

Foto: LarisaL/Shutterstock

De Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase heeft aangegeven binnenkort de ondersteuning voor bitcoin SV (BSV), een crypto die is ontstaan als indirecte afsplitsing van Bitcoin (BTC), te beëindigen. Het nieuws komt meer dan twee jaar nadat de wereldwijde beurs een punt achter de handel in bitcoin SV had gezet.

Nachtmerrie Terra (LUNA) oprichter komt uit: Uitlevering VS officieel
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Uiterlijk 9 januari bitcoin SV opnemen

Gebruikers van Coinbase hebben een e-mail ontvangen waarin ze worden verzocht om uiterlijk 9 januari hun BSV-holdings van het platform te halen. Dit blijkt uit een recent artikel van Coindesk. ‘’Als u uw BSV-fondsen niet opneemt, zal Coinbase alle resterende BSV op uw Coinbase-account liquideren’’, luidt het bericht van Coinbase.

Bitcoin SV is een afsplitsing, ook wel hard fork genoemd, van Bitcoin Cash (BCH), welke op zijn beurt weer een afsplitsing is van het originele Bitcoin netwerk. Even terug in de tijd: in augustus 2017 ontstond Bitcoin Cash met als belangrijkste wijziging het verhogen van de blokgrootte. In november 2018 kwam Bitcoin SV tot stand uit de eerdere vertakking van Bitcoin Cash met als doel terug te gaan naar de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme bedenker van Bitcoin.

Bitcoin SV staat voor ‘Bitcoin Satoshi Vision’. Craig Wright, een Australische computerwetenschapper die jarenlang heeft geclaimd Satoshi Nakamoto te zijn, is een van de belangrijkste mensen achter Bitcoin SV. Bitcoin SV heeft de blokgrootte nog verder verhoogd en beweert de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto te volgen.

Advertentie

Stopzetten handel bitcoin SV

Degenen die zich bezighouden met Bitcoin SV noemen het ‘’de originele Bitcoin’’, maar het blijft een controversieel project en de cryptomunt is dan ook van een aantal grote beurzen verwijderd de afgelopen jaren.

Coinbase besloot de handel in augustus 2021 stop te zetten nadat Bitcoin SV zijn vijfde aanval van buitenaf kreeg te verwerken. Sindsdien kunnen klanten van de wereldwijde beurs BSV al niet meer kopen of verkopen, maar het simpelweg bewaren op de exchange was nog wel mogelijk. Hier komt nu dus ook een einde aan.

Op veelandere cryptobeurzen, waaronder Binance, is de handel in BSV ook al een tijdje niet meer mogelijk. Als gevolg heeft het algehele handelsvolume van de cryptomunt aanzienlijke verliezen geleden, waardoor het een steeds kleinere aanwezigheid binnen de bredere cryptomarkt krijgt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie