Timo Bult Timo Bult
10/05/2021 16:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2021 16:26

Bitcoin (BTC) blijft pingpongen, Dogecoin (DOGE) concurrent stijgt 80%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) blijft pingpongen, Dogecoin (DOGE) concurrent stijgt 80%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nog altijd stoeit bitcoin (BTC) met de weerstand bij $58.000 terwijl een aantal altcoins aardig kunnen stijgen. Het gevolg is dat de bitcoin dominantie nog verder afneemt en de 40% nadert. Daarnaast zien we vlak buiten de top 10 een altcoin ruim 20% in de plus staan!

Bitcoin (BTC) blijft heen en weer pingpongen

Al een aantal dagen stuitert de bitcoin koers tussen de range van $57.000 en $59.500. Daar kwam vandaag weinig verandering in met opnieuw een afwijzing bij deze weerstandszone en een stuiter bij de support. De afgelopen 4 uur is echter te zien dat er weer wat volume in begint te komen.

Dit volume ontstond nadat BTC bij de 50- en 200-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek steun vond. Dit is tevens het prijsgebied waar de 50-dagen MA zich bevindt en is dus een belangrijke steunzone om in de gaten te blijven houden. Vooralsnog blijft de situatie van bitcoin dus ongewijzigd.

Dogecoin (DOGE) en ethereum (ETH) blijven goed presteren

Ondanks dat dogecoin (DOGE) een zogenaamde meme coin is, en dus hevig afhankelijk is van hype, houdt de altcoin vooralsnog redelijk stand. Op het moment van schrijven staat DOGE 3,7% in de plus en is het weer boven de $0,50 terecht gekomen. De positieve impuls vandaag komt waarschijnlijk voor uit goed nieuws.

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, gaat namelijk een missie lanceren met de naam “DOGE-1 Mission to the Moon.” Voor de missie is betaald met dogecoin! Het is daarmee de “allereerste commerciële maanmissie in de geschiedenis volledig betaald met DOGE.” In dit artikel lees je meer over dit nieuws!

Een andere altcoin die het vandaag goed doet is ethereum (ETH). De grootste altcoin op de markt lijkt te kunnen consolideren boven de $4.000 en zette enkele minuten geleden weer een nieuwe all-time high (ATH) neer. Het prijsrecord van ethereum ligt nu op $4.193.

De grootste stijger binnen de top 20 van de afgelopen 24 uur was weer een aan honden gerelateerde altcoin, maar het was niet DOGE. Shiba Inu (SHIB) staat op plek 19 bijna 80% in de plus. De afgelopen 7 dagen staat de relatief nieuwe altcoin bijna 1.600% in de plus. Waarom stijgt SHIB zo hard? Je leest het in dit artikel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie