Kevin Schijven Kevin Schijven
10/05/2021 08:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2021 08:20

“Dogecoin letterlijk naar de maan;” SpaceX van Elon Musk accepteert DOGE voor maanmissie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin letterlijk naar de maan SpaceX van Elon Musk accepteert DOGE voor maanmissie

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

SpaceX gaat de “DOGE-1 Mission to the Moon” volgend jaar lanceren. Het ruimtevaartbedrijf van Tesla CEO Elon Musk accepteert alleen Dogecoin (DOGE) voor de financiering. De maanmissie wordt uitgevoerd in samenwerking met Geometric Energy Corporation, die het nieuws op 9 mei aankondigde.

De DOGE-1 zal een lading van 40 killogram aan CubeSats (nanosatellieten) vervoeren op een Falcon 9 raket van SpaceX. Het doel is om “lunar-spatial” data te vergaren met behulp van sensoren en camera’s op de satellieten.

Het wordt de “allereerste commerciële maanmissie in de geschiedenis volledig betaald met DOGE,” meldt het persbericht. Het is echter onduidelijk hoe Dogecoin precies de missie zal financieren. De raket zal ergens in het eerste kwartaal van 2022 lanceren. Tom Echinero, vicepresident commerciële verkoop van SpaceX, zegt:

“Deze missie zal de toepassing van cryptocurrency buiten de baan om de aarde demonstreren en de basis leggen voor interplanetaire handel. We zijn verheugd om DOGE-1 naar de maan te lanceren!”

Voor nu gaat de dogecoin prijs nog niet naar de maan. De DOGE koers daalde gisteren na het gastoptreden van Musk tijdens Saturday Night Live met bijna 35% van $0,66 naar $0,43. Gisterenavond steeg de koers weer iets en uiteindelijk kwam dogecoin weer bij $0,59 uit, maar zakte gedurende nacht terug naar $0,52.

Wellicht geeft dit nieuws de dogecoin koers nog een verdere boost later vandaag. Was de tweet van Musk dus toch niet zomaar een 1 april grap?

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie