Timo Bult Timo Bult
09/05/2021 08:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2021 08:45

Dit gebeurde er met Dogecoin (DOGE) na optreden Elon Musk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit gebeurde er met Dogecoin (DOGE) na optreden Elon Musk

Vanochtend vroeg Nederlandse tijd was het zover; Elon Musk was te gast bij het populaire Amerikaanse televisieprogramma Saturday Night Live. De verwachting was dat “The Dogefather” Dogecoin (DOGE) zou gaan benoemen en dat dit voor een behoorlijke pump zou zorgen. Een van deze twee verwachtingen werd inderdaad werkelijkheid.

Dogecoin werd een aantal keren benoemd tijdens de uitzending. En terwijl de hoop bestond dat mensen massaal DOGE zouden kopen na de uitzending en DOGE de $1 zou bereiken, draaide het uiteindelijk uit op een sell the news event. 

Dogecoin ging tijdens en vlak na de uitzending namelijk behoorlijk onderuit en daalde bijna 40% in waarde. Inmiddels is DOGE weer enigszins hersteld maar alsnog staat de altcoin 20% in de min ten opzichte van de waarde voor de uitzending.

Robinhood, een populaire trading app in de Verenigde Staten, liet tijdens de uitzending weten problemen te ondervinden. De sterke toename in verkeer op het platform zorgde ervoor dat sommige trades niet werden uitgevoerd, tot groot ongenoegen van sommige gebruikers.

Dogecoin bevindt zich nu bij de $0,50, een belangrijke support-zone. Zakt de koers hier doorheen dan zou een verdere daling naar $0,40 zeker mogelijk zijn.

Dogecoin en hype zijn vaak in een zin te lezen. Vaak was te zien hoe DOGE hard in waarde steeg nadat Musk de altcoin in zijn tweet benoemde. Vaak was vervolgens ook te zien dat de koers flink volatiel was. Desalniettemin zijn degenen die DOGE begin dit jaar kochten en vasthielden blij. Zij zagen hun dogecoins namelijk met met meer dan 10.000% in waarde stijgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie