Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) gecentraliseerd stelt Ethereum’s Buterin in discussie omtrent decentralisatie

In een discussie op Twitter, countert de mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, het verwijt van Héctor Cárdenas, oprichter van CriptoNoticias, dat Ethereum eigenlijk een systeem creëert vol met verschillende tussenpersonen. Tegenstanders stellen dat het smart-contracts platform simpelweg de levensduur van het traditionele financiële systeem verlengt en dus geen een echt gedecentraliseerd platform aanbiedt.

Buterin stelt dat Bitcoiners het prima vinden om allerlei gecentraliseerde tussenpartijen te hebben in de vorm van cryptocurrency-exchanges. “Het is de Ethereum community die deze dingen gedecentraliseerder probeert te maken,” aldus Buterin.

- Advertentie -

In zijn verdediging noemt de mede-oprichter verschillende op Ethereum-gebaseerde applicaties op die steeds gedecentraliseerder zijn waaronder gedecentraliseerde exchanges, met daarbij protocol Uniswap en de Ethereum Name Service (ENS).

Ondanks de grote kloof tussen de communities van Bitcoin en Ethereum, gelooft Buterin desalniettemin dat het mogelijk is om een gedecentraliseerde connectie te bouwen tussen de twee currencies, waardoor gebruikers BTC direct naar ETH kunnen converteren en omgekeerd.

“Het is beschamend dat we nog steeds niet gemakkelijk zonder vertrouwen kunnen schakelen tussen de twee grootste crypto-ecosystemen. we moeten middelen inzetten voor een degelijke (betrouwbare, serverloze, Uniswap-achtige UX) ETH <-> BTC gedecentraliseerde exchange.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.237,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.306,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.317,20 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.364,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.237,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.306,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.317,20 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.364,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...