Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH)-oprichter Vitalik Buterin wil brug tussen ETH en bitcoin (BTC)

Ethereum (ETH)-oprichter Vitalik Buterin wil brug tussen ETH en bitcoin (BTC)

De meeste cryptocurrencies leven op hun eigen blockchain. Hierdoor is vrijwel onmogelijk om twee verschillende cryptocurrencies op een betrouwbare en gedecentraliseerde manier om te wisselen. Ethereum (ETH)-oprichter Vitalik Buterin noemt het “beschamend” dat men niet gemakkelijk bitcoin (BTC) om kan wisselen voor ethereum en vice-versa. Daar moet verandering in komen, aldus Buterin.

- Advertentie -

In een recente tweet stelt Buterin een gedecentraliseerde exchange (DEX) voor waarop gebruikers gemakkelijk hun cryptocurrencies kunnen omwisselen. Buterin schrijft:

We moeten middelen inzetten voor een goede (betrouwbare, serverloze, maximaal Uniswap-achtige UX) ETH <-> BTC gedecentraliseerde exchange. Het is beschamend dat we nog steeds niet gemakkelijk zonder vertrouwen tussen de twee grootste crypto-ecosystemen kunnen bewegen.

Ook zouden er DEX’s moeten worden ontwikkeld om tussen andere crypto-ecosystemen te kunnen bewegen, stelt Buterin. Hij zou hier al met Zooko Wilcox, de CEO van the Electric Coin Company dat achter Zcash zit, over gepraat hebben. Nu moeten die woorden echter worden omgezet in daden.

Op de vraag waarom iemand überhaupt zijn ethereum om zou willen zetten voor bitcoin, antwoordt Buterin:

De mogelijkheid om applicaties te gebruiken op basis van ethereum, waaronder makerdao, http://tornado.cash, smart contract wallets, voorspellingsmarkten, status …?

Ook ETH is op zichzelf een geweldige cryptocurrency.

- Advertentie -

Of en wanneer een dergelijke DEX het licht zal gaan zien maakte Buterin niet bekent.

Onlangs werd bekend dat een grote Amerikaanse ethereum-miner, CoreWeave, 6.000 ETH-miners in zal gaan zetten in de strijd tegen het coronavirus. De miners zullen helpen om het virus beter te leren begrijpen.

Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!

Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.250,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.267,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.290,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.335,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.513,20 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...