Timo Bult Timo Bult
22/03/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2020 07:04

Grote Amerikaanse Ethereum (ETH) miner gaat helpen bij onderzoek coronavirus

icon-mining
Mining
Grote Amerikaanse Ethereum (ETH) miner gaat helpen bij onderzoek coronavirus

Een grote Amerikaanse Ethereum miner heeft 6.000 GPU-miners de taak gegeven om te helpen het coronavirus beter te leren begrijpen. Het bedrijf, CoreWeave, verdubbelt zodoende de capaciteit van het Folding@home project.
Folding@home simuleert hoe verschillende proteïnes zich gedragen. Vaak wordt er een momentopname gemaakt van een proteïne, echter blijft daarmee vaak veel informatie verbogen. Door de simuleren hoe proteïne zich gedragen kunnen onderzoekers beter nieuwe medicatie ontwikkelen tegen in dit geval het coronavirus.
CoreWeave is een grote Ethereum miner en maakt ongeveer 0,2% van de totale hashkracht van het Ethereum-netwerk uit. Per dag mined het bedrijf zo’n 28 ETH dat op dit moment ongeveer een waarde heeft van $3.900. CoreWeave stelt nu dus een deel van zijn GPU-miners beschikbaar in de strijd tegen het coronavirus. CoreWeave CTO Brian Venturo zei over de keuze:

Hun [Folding@home] onderzoek had ingrijpende gevolgen voor de ontwikkeling van medicatie tegen HIV, en we hopen dat onze [rekenkracht] zal helpen in de strijd tegen het coronavirus.

Of Folding@home uiteindelijk tot nieuwe medicatie zal leiden is onwaarschijnlijk. Venturo stelt na overleggen met experts dat de kans dat nieuwe medicatie uit het project voortkomt slechts 2 tot 5 procent is. Desalniettemin is nooit geschoten altijd mis natuurlijk!
Iedereen kan Folding@home helpen door rekenkracht beschikbaar te stellen. Het maakt hierbij niet uit of je slechts een laptop hebt, alle beetjes helpen. Lees hier meer over Folding@home.
Eergisteren deelde onze analist Michiel een koersvideo uit onze Crypto Insiders Members omgeving als freebie. Heb je ‘m gemist? Bekijk hem dan gauw hier!
Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie