Kevin Schijven Kevin Schijven
07/11/2021 13:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2021 13:26

Bitcoin (BTC) handelsplatform Bakkt omarmt nu ook ethereum (ETH)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) handelsplatform Bakkt omarmt nu ook ethereum (ETH)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bakkt, het cryptocurrency handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE), gaat binnenkort ook ethereum (ETH) toevoegen aan het platform. Dat kondigde het bedrijf op vrijdag aan:

Bakkt, gelanceerd in 2018, biedt momenteel alleen de mogelijkheid om bitcoin (BTC) op het platform te kopen. Ergens in de komende weken wordt dus ether, de native crypto van Ethereum, toegevoegd. Het bedrijf heeft nog geen precieze datum bekendgemaakt voor de lancering.

“Bij Bakkt is het bieden van flexibele mogelijkheden voor gebruikers om van hun digitale activa te genieten een topoverweging, en het toevoegen van Ethereum brengt een populaire en groeiende cryptocurrency naar onze selectie.

Bakkt gebruikers hebben al genoten van de mogelijkheden van de app om bitcoin te gebruiken en we zijn ervan overtuigd dat onze toevoeging van Ethereum een aanvulling zal zijn op ons groeiende ecosysteem van partners en activa.”

Aldus Bakkt CEO Gavin Michael, die aangeeft dat ether ook komt naar de Bakkt App. Klanten van Bakkt kunnen BTC kopen via het platform en uitgeven aan verbonden winkeliers, maar kunnen de crypto niet overzetten naar een wallet. Het lijkt enigszins op hoe PayPal werkt met crypto.

Het persbericht kaart verder nog een onderzoek van “U.S. Consumer Crypto Survey” aan. Uit een enquête met meer dan 2.000 Amerikanen blijkt dat bijna de helft (48%) in crypto heeft geïnvesteerd in de eerste helft van dit jaar.

De lancering van Bakkt ging in eerste instantie gepaard met veel hype in de markt. De verwachting was dat het platform grote investeerders zou aantrekken doordat het verbonden is aan ICE. De lancering werd echter telkens uitgesteld en toen het platform eindelijk uitkwam was het handelsvolume teleurstellend laag.

Bakkt maakte enkele weken geleden beursgang op New York Stock Exchange (NYSE), ook van ICE. De ether koers bereikte afgelopen week nog een nieuwe all-time high (ATH) van $4.675.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie