Kevin Schijven Kevin Schijven
18/10/2021 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2021 12:02

Crypto in de mainstream: Bakkt maakt beursgang op New York Stock Exchange (NYSE)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto in de mainstream Bakkt maakt beursgang op New York Stock Exchange (NYSE)

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Bakkt, het cryptocurrency handelsplatform en betalingsdienst van de New York Stock Exchange (NYSE), onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE), gaat later vandaag nog een beursgang maken. Dat kondigde ICE aan in een persbericht afgelopen weekend.

Bakkt is nu gefuseerd met VPC Impact Acquistion Holdings. Op 18 oktober wordt de handel gestart van Bakkt als een beursgenoteerd bedrijf op NYSE onder de beursticker BKKT.

Bakkt werd in 2018 gelanceerd door ICE. De verwachting waren toen hooggespannen omtrent het platform, de verwachting was namelijk dat het massaal institutionele investeerders zou aantrekken naar de crypto markt. Echter bleef het volume op het platform in eerste instantie zeer laag.

Begin dit jaar kondigde het handelsplatform zijn plannen aan om een beursgang te maken via een fusie met VPC met een waardering van ongeveer $2,1 miljard. ICE heeft een economisch belang van ongeveer 68% in het gefuseerde bedrijf. De fusie werd op 14 oktober goedgekeurd door aandeelhouders van VPC. Ongeveer 85% stemde voor.

Bakkt kondigde vorige week nog aan dat het gaat samenwerken met Google. Het doel is om “het bereik en de bruikbaarheid van digitale activa uitbreiden naar miljoenen gebruikers.” Klanten kunnen nu hun Bakkt Visa betaalkaart aan hun Google Pay account toevoegen.

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange maakte in april een beursgang en werd toen gewaardeerd op maar liefst $100 miljard. Onlangs kondigde Bitfury, een bitcoin (BTC) mining bedrijf, aan dat het ook mikt op een miljardenwaardering voor zijn beursgang in London of Amsterdam. Het hoofdkantoor van Bitfury staat in Amsterdam.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement