Kevin Schijven Kevin Schijven
12/10/2021 06:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2021 06:14

Bitcoin (BTC) mining bedrijf Bitfury mikt op miljardenwaardering voor beursgang in Amsterdam of London

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) mining bedrijf Bitfury mikt op miljardenwaardering voor beursgang in Amsterdam of London

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitfury, een groot Europees bitcoin (BTC) mining bedrijf, is wellicht van plan het komende jaar nog beursgang te maken met een enorme waardering. Dat meldt The Telegraph op 11 oktober:

https://twitter.com/matthfield/status/1447490964428312581

Volgens The Telegraph zou het om een “prijskaartje in de miljarden ponden” gaan. Dat zou volgens de publicatie de grootste waardering voor een Europees cryptocurrency bedrijf ooit zijn.

Bitfury zou volgens het artikel momenteel advies zoeken van de financiële dienstverlener Deloitte voor een potentiele beursnotering ergens in de komende twaalf maanden. Deloitte onderzoekt of het komende jaar een goed moment is om dit te doen. Bitfury overwoog in eerste instantie al twee jaar geleden om beursgang te maken.

Het is onduidelijk of Bitfury voor een meer reguliere initial public offering (IPO) wil gaan of voor een directe beursnotering kiest zoals het Amerikaanse Coinbase in april dit jaar deed. Coinbase werd toen zelfs op $100 miljard geschat.

Bitfury, opgericht in 2011 door de Letlander Valery Vavilov, staat geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk, maar heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam staan. Naar verluidt wil het bitcoin bedrijf beursgang maken op de London Stock Exchange (LSE) of Euronext in Amsterdam.

Het bedrijf ontving tijdens een laatste financieringsronde nog een waardering van $1 miljard. Bitfury ontving toen investeringen van onder andere Galaxy Digital, het crypto platform van Mike Novogratz. In maart dit jaar splitste Cipher Mining af van Bitfury voor een fusie met Good Works Acquisition Corp. om op Nasdaq te noteren. De bedrijven samen werden toen gewaardeerd op $2 miljard.

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Bitfury verreweg het grootste blockchain bedrijf is dat een hoofkantoor in Nederland heeft staan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie