Rico Engelbarts
26/10/2018 13:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2018 13:50

Cryptocurrency mining bedrijf Bitfury overweegt beursgang

icon-mining
Mining

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Bitfury, een groot Europees crypto-mining bedrijf, overweegt een beursgang, zo meldt Bloomberg op 25 oktober.
Volgens Bloomberg onderzoek Bitfury momenteel verschillende opties voor het blockchain-bedrijf. Bitfury zou contact hebben met internationale investeringsbanken en zou van plan zijn al volgend jaar een Initial Public Offering (IPO) te houden in Amsterdam, Londen of Hong Kong.
De beursnotering zou de eerste echte beursgang zijn van een Europees blockchain-bedrijf. De waarde van Bitfury zou hiermee van zo’n $3 miljard naar $5 miljard kunnen stijgen in de komende twee jaar; afhankelijk natuurlijk van de ontwikkelingen in de crypto-industrie.
Bitfury werd opgericht in 2011 en is uitgegroeid tot een van de grootste crypto-miners ter wereld en de grootste buiten de Chinese grenzen. Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam, Londen, Hong Kong en de Verenigde Staten. Het heeft datacentra staan in IJsland, Noorwegen, Canada en Georgië. Naast crypto-mining ontwikkelt het bedrijf ook blockchain-technologie en bouwt het zelf chips voor mining doeleinden.
Bitmain, een Chinees crypto-mining bedrijf dat nog vele malen groter is dan Bitfury, kondigde vorige maand nog aan dat zij een IPO zal houden in Hong Kong. Experts verwachten dat het bedrijf $3 miljard op zal kunnen halen.
Toch lijken crypto-miners het niet zo goed te doen dit jaar als voorheen werd verwacht. Het aantal particuliere crypto-miners is zwaar afgenomen, Nvidia lijkt uit de markt te zijn gestapt en er waren zelfs geruchten dat het grote Bitmain op het punt stond om failliet te gaan.
Bloomberg meldt dat bedrijven via IPO’s $168 miljard hebben opgehaald dit jaar. Europese bedrijven zijn gemiddeld met 2,9% gegroeid, Noord-Amerikaanse met 9,1% en Aziatische met 4,4%.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie