Rico Engelbarts
19/09/2018 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2018 16:44

Einde oefening voor crypto-mining gigant Bitmain?

Nieuws
einde_oefening_voor_crypto_mining_gigant_bitmain

Bitmain, de grootste speler in de crypto-mining wereld, staat, volgens een rapport van INEWS QQ, op het punt om failliet te gaan.
Bitmain heeft de laatste tijd behoorlijk wat tegengeslagen gehad. Het bedrijf beweerde in eerste instantie dat het financiële steun had ontvangen van gerenommeerde bedrijven zoals het Chinese Tencent en het Japanse Softbank, maar heeft dat later weer ontkend. Tevens bleek uit interne documenten dat het bedrijf het lang niet zo goed doet als het eerst had beweerd.
In het rapport van de INEWS sectie van mediakanaal QQ staat dat Bitmain hard op weg is naar faillissement. Bitmain zou lijden aan voorraadtekorten, er zou een gebrek zijn aan nieuwe productie en de crypto-mining markt is hard aan het afnemen. Nvidia heeft haar productie en financiële vooruitzichten in de crypto-mining markt al teruggeschroefd.
Het grootste probleem voor Bitmain ligt waarschijnlijk in de Bitcoin Cash investering die het eerder dit jaar maakte. Volgens BitMEX, een cryptocurrency-exchange onderzoeksbureau, heeft Bitmain bijna $328 miljoen verloren aan de investering in Bitcoin Cash.
In het eerste kwartaal van 2018 rapporteerde Bitmain nog een winst van ongeveer $1,1 miljard. Volgens BitMEX was Bitmain ooit verantwoordelijk voor zo’n 85% van alle productie van mining-apparatuur en onderhield het bedrijf de grootste crypto-mijnen ter wereld. Deze zomer breidde Bitmain nog groots uit met het openen van een nieuw datacenter in Texas en een nieuw kantoor in Silicon Valley.
Bitmain had voorheen aangekondigd een Intitial Public Offering (IPO) te houden in september op de Hong Kong Stock Exchange. De maand september is ondertussen halverwege en het is nog erg stil rond het bedrijf. De geruchten dat Bitmain op het punt staat om failliet te gaan duiken dan ook steeds vaker op.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Mining nieuws

Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Advertentie