Rico Engelbarts
08/08/2018 06:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2018 06:26

Bitmain breidt voor $500 miljoen verder uit in Amerika

icon-mining
Mining
Bitmain_breidt_verder_uit_in_amerika

Bitcoin mining-gigant Bitmain blijft maar uitbreiden: na de recentelijke uitbreiding van haar onderzoekscentrum in Israël en het vestigen van een nieuw kantoor in de Silicon Valley, heeft de meest waardevolle onderneming van de crypto-industrie nu als onderdeel van de uitbreiding naar de Amerikaanse markt een datacenter en mining-faciliteit met een prijskaartje van $500 miljoen in Texas aangekondigd. Dat valt op te maken uit een persbericht dat op 6 augustus gepubliceerd werd.
Het Chinese Bitmain, dat na de financieringsronde van begin juli wordt geschat op ongeveer $12 miljard, is naar verluidt ook van plan een Initial Public Offering (IPO) te lanceren in het buitenland.
Het nieuwe datacenter van Bitmain zal de voormalige Alcoa-smelterij in Rockdale, Texas overnemen. De bedoeling is dat de bouw en installatie voltooid zal zijn in het vierde kwartaal van 2018 en dat het centrum begin 2019 operationeel zal zijn.
Het persbericht meldt dat Bitmain in de eerste twee jaren 400 banen verwacht te genereren in Rockdale, Milam County, Texas. Bitmain noemt dit een investering van meer dan $500 miljoen, gedurende een eerste periode van zeven jaar, in de lokale, provinciale, en landelijke economieën. China wacht nog altijd op een bedankje van Trump.
Ondanks gemengde geluiden van zowel de Amerikaanse als Canadese autoriteiten met betrekking tot crypto-mining, zoeken meerdere bedrijven zoals Bitmain hun toevlucht tot beide landen, vanwege goedkopere elektriciteitskosten in nieuwe rechtsgebieden. Bitcoin heeft al mining-faciliteiten in zowel de VS als Canada.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie