bitcoin_mining_gigant_opent_1850_vierkante_meter_kantoor_in_Silicon_valley

Bitcoin mining-gigant Bitmain opent kantoor van 1850 m² in Silicon Valley

Bitmain, de meest waardevolle onderneming van de crypto-industrie, heeft onlangs een kantoor geopend in San Jose, de “hoofdstad van Silicon Valley”, vooruitlopend op de geplande beursintroductie later dit jaar.

The Silicon Valley Business Journal meldt dat de Chinese fabrikant van mining-apparatuur recentelijk is ingetrokken in een kantoorruimte van 1850 m² in het centrum van San Jose, Californië. Daarmee wordt de laatste leegstaande ruimte van het Riverpark Towers kantorencomplex, dat een knooppunt voor tech-startups waaronder Okta, Cohesity en WeWork is geworden, gevuld.

De uitbreiding van Bitmain naar Silicon Valley komt niet geheel als verrassing. Het bedrijf heeft nu een waarde van $12 miljard, na het sluiten van een financieringsronde van $400 miljoen vorige maand, waardoor het niet alleen het meest waardevolle cryptocurrency-bedrijf is, maar ook een van ‘s werelds meest waardevolle tech-startups. Het bedrijf denkt zelfs een waardering van wel $40 miljard te kunnen bereiken, wanneer het in de nabije toekomst naar de beurs gaat.

Advertentie

Bitmain zei dat het vorig jaar $2,5 miljard aan inkomsten boekte, en gebruikt een groot deel van die inkomsten voor investeringen. Het leidde in mei een financieringsronde van $110 miljoen voor het in Boston gevestigde Circle Internet Financial Ltd. Bloomberg meldde maandag dat Bitmain samen met Peter Thiel in Block.one gaat investeren, wat slechts een paar maanden eerder al $4 miljard opgehaald had in wat nu bekend staat als de grootste initial coin offering (ICO) uit de geschiedenis.

De mede-oprichter van Bitmain, Jihan Wu, was een financieel analist die de eerste persoon was die de white paper van Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto in het Chinees vertaalde. De 32-jarige was vorig jaar door Coindesk uitgeroepen tot een van de 10 meest invloedrijke personen in de blockchain-wereld.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.736,86 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.648,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.672,89 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.692,81 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€5.694,55 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€5.718,85 Kopen
Laatste nieuws