Rico Engelbarts
17/07/2018 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2018 09:30

Block.one sluit strategische investeringsronde geleid door Peter Thiel en Bitmain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
block.one_sluit_investeringsronde_geleid_door_peter_thiel_en_bitmain

Volgens een officiële aankondiging op 16 juli, heeft de ontwikkelaar van EOS, Block.one, investeringen binnengehaald van PayPal mede-oprichter Peter Thiel en cryptomining-miljardair Jihan Wu van Bitmain.
Block.one is de ontwikkelaar van de EOSIO-software, een blockchain-protocol dat erop gericht is om gedecentraliseerde apps (dApps) op industriële schaal te ondersteunen. De EOS-cryptocurrency van het protocol is momenteel de op vier na grootste cryptocurrency met een marktwaarde van $7,1 miljard.
Andere mede-investeerders van de laatste financieringsronde van Block.one, waarvan het opgebrachte bedrag nog niet bekend gemaakt is, zijn onder anderen de (mede-)oprichters van twee grote hedgefondsen; Louis Bacon van Moore Capital, en Alan Howard van Brevan Howard.
Van de mede-oprichter van PayPal, Peter Thiel, wordt gezegd dat hij voor zo’n $20 miljoen in Bitcoin (BTC) heeft geïnvesteerd via zijn venture capital-onderneming Founders Fund.
Bitmain is ‘s werelds grootste producent van hardware voor cryptomining, met een marktwaarde van $12 miljard. Jihan Wu, mede-oprichter van Bitmain zei het volgende over de investering in Block.one:

Het EOSIO-protocol is een geweldig voorbeeld van blockchain-innovatie. De prestaties en schaalbaarheid kunnen voldoen aan de vraag van veeleisende klanten en zullen de weg vrijmaken voor de algemene acceptatie van blockchain.

Het besluit van Block.one om fondsen van buitenaf te werven, wekt bij menigeen enige verbazing, aangezien het al meer dan $4 miljard ophaalde tijdens haar éénjarige initial coin offering (ICO) van EOS, wat de grootste opbrengst van een ICO aller tijden was.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement