Home Nieuws Altcoin nieuws Block.one sluit strategische investeringsronde geleid door Peter Thiel en Bitmain

Block.one sluit strategische investeringsronde geleid door Peter Thiel en Bitmain

- Advertentie -

Volgens een officiële aankondiging op 16 juli, heeft de ontwikkelaar van EOS, Block.one, investeringen binnengehaald van PayPal mede-oprichter Peter Thiel en cryptomining-miljardair Jihan Wu van Bitmain.

Block.one is de ontwikkelaar van de EOSIO-software, een blockchain-protocol dat erop gericht is om gedecentraliseerde apps (dApps) op industriële schaal te ondersteunen. De EOS-cryptocurrency van het protocol is momenteel de op vier na grootste cryptocurrency met een marktwaarde van $7,1 miljard.

Andere mede-investeerders van de laatste financieringsronde van Block.one, waarvan het opgebrachte bedrag nog niet bekend gemaakt is, zijn onder anderen de (mede-)oprichters van twee grote hedgefondsen; Louis Bacon van Moore Capital, en Alan Howard van Brevan Howard.

Van de mede-oprichter van PayPal, Peter Thiel, wordt gezegd dat hij voor zo’n $20 miljoen in Bitcoin (BTC) heeft geïnvesteerd via zijn venture capital-onderneming Founders Fund.

Bitmain is ‘s werelds grootste producent van hardware voor cryptomining, met een marktwaarde van $12 miljard. Jihan Wu, mede-oprichter van Bitmain zei het volgende over de investering in Block.one:

Het EOSIO-protocol is een geweldig voorbeeld van blockchain-innovatie. De prestaties en schaalbaarheid kunnen voldoen aan de vraag van veeleisende klanten en zullen de weg vrijmaken voor de algemene acceptatie van blockchain.

Het besluit van Block.one om fondsen van buitenaf te werven, wekt bij menigeen enige verbazing, aangezien het al meer dan $4 miljard ophaalde tijdens haar éénjarige initial coin offering (ICO) van EOS, wat de grootste opbrengst van een ICO aller tijden was.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.407,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.449,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.452,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.526,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.676,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...