Rico Engelbarts
03/06/2018 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2018 11:20

EOS-prijs stijgt na nieuws EOSIO 1.0 release, fonds van $50 miljoen ter ondersteuning van “ecosysteem”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS_prijs_stijgt_na_nieuws_EOSIO1.0_

Foto: ilolab/Shutterstock

Blockchain-softwareontwikkelaar Block.one heeft versie 1.0 van hun open-source blockchain-protocol EOSIO uitgebracht, volgens een officiële blogpost die vandaag, 2 juni is gepubliceerd. De software is een platform dat is ontworpen voor het bouwen van applicaties op zowel de enterprise als op de community-driven levels.
Volgens het bericht van het bedrijf garandeert Block.one niet dat de EOSIO-software “zoals bedoeld” zal werken of “vrij zal zijn van fouten, bugs of foute code”, waarbij ze duidelijk maken dat ontwikkelaars EOSIO op eigen risico implementeren.
Naast de nieuwe softwareversie kondigde Block.one vandaag ook aan dat zij samen met blockchain-beleggingsfirma SVK Crypto een fonds van $50 miljoen heeft opgezet ter ondersteuning van de ontwikkeling van het “ecosysteem” van EOSIO.
EOS van Block.one heeft gisteren haar 1 jaar durende crowdsale voltooid, waarmee het meer dat $4 miljard heeft opgehaald, wat het project de grootste initial coin offering (ICO) ooit maakt.
Eerder deze week ontdekte het vooraanstaande Chinese internetbeveiligingsbedrijf Qihoo 360 een aantal risicovolle beveiligingskwetsbaarheden op het EOS-blockchain die externe aanvallen op alle EOS-nodes mogelijk zouden maken. De kwetsbaarheden werden naar verluidt gefixed op dezelfde dag als dat ze gemeld waren.
Van de top 100 coins op crypto-prijsvolger CoinMarketCap, is de EOS-coin het meest gestegen in de afgelopen 24 uur. De altcoin, momenteel de op vier na grootste op basis van marktkapitalisatie, is met bijna 27% gestegen en staat momenteel op $15,35

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie