Founders Fund van Peter Thiel wil grote beleggers naar cryptocurrencies brengen

Het Founders Fund van Peter Thiel verwacht dat institutionele beleggers binnenkort een duik zullen nemen in crypto assets.

The Wall Street Journal meldt dat het legendarische venture capital-bedrijf uit Silicon Valley in een vroeg stadium een investering heeft gedaan in Tagomi, een startup met als doel te fungeren als broker-dealer voor ‘family offices’, vermogende particulieren en andere institutionele beleggers.

De startup, waarvan de ontwikkelingen nog in zo’n vroeg stadium zijn dat zelfs de naam nog niet in steen gebeiteld is, is mede opgericht door Greg Tusar, een voormalig Goldman Sachs-manager die de elektronische handelsdivisie van het bedrijf leidde.

Tagomi heeft naar verluidt $15,5 miljoen verworven. Het is onbekend hoeveel daarvan van de Founders Fund afkomstig is. Napoleon Ta, een partner van de Founders Fund, wordt echter vermeld als een van de directeuren van het bedrijf in een recente deponering van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Het bedrijf is van plan munt te slaan uit de versnippering van de crypto-spotmarkt door handelsinstrumenten te ontwikkelen die automatisch grote orders kunnen uitvoeren via een tiental beurzen en over-the-counter (OTC) handelsplatformen die ‘dark pools’ worden genoemd.

Dit is niet de eerste keer dat Founders Fund heeft geïnvesteerd in de ontluikende crypto asset-industrie; eerder dit jaar erkende het bedrijf, dat ongeveer $3 miljard bezit, dat het direct had geïnvesteerd in Bitcoin, maar gaf hier verder geen details over prijs. Volgens rapporten had het bedrijf voor honderden miljoenen aan Bitcoin vergaard.

Thiel, tevens mede-oprichter van PayPal, is een uitgesproken libertariër en overtuigd van de potentie van Bitcoin om het “digitale goud” te worden.

Tijdens een interview gehouden door de Economic Club of New York in maart liet Thiel het volgende weten:

Ik ben optimistisch over Bitcoin en neutraal tot sceptisch over bijna alle andere zaken omtrent dit punt; enkele mogelijke uitzonderingen daargelaten. Er zal één digitale equivalent van goud zijn, en dat waar je op in zou zetten zou de grootste zijn.

Naast de directe investeringen in Bitcoin, heeft Founders Fund ook indirect meegespeeld in de crypto sector door de hedgefondsen Polychain Capital en Metastable Capital te steunen. Het bedrijf heeft tevens geïnvesteerd in Harbor, een platform dat gebruikers in staat stelt om real-world assets te ‘tokeniseren’ zonder te botsen met de regulering van de effectenmarkten.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.129,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
€25.071,40 Kopen
2
Litebit
€25.484,20 Kopen
3
SATOS
€25.618,30 Kopen
Meer nieuws

Ripple (XRP) had een topjaar in 2020 en tekende 15 nieuwe klanten na de SEC aanklacht, aldus CEO

Ripple werd eind vorig jaar aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3...

Bitcoin en alle huidige crypto zijn niet duurzaam en zullen geen fiat vervangen, zegt president Bank of England

Andrew Bailey, president van de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat alle cryptocurrencies momenteel op de markt,...

Harvard en Yale universiteiten investeren al meer dan een jaar in bitcoin (BTC) volgens deze bron

Naar verluidt gebruiken een aantal van de grootste universiteiten van de VS hun zogeheten endowment funds, of donatiefondsen, al meer dan een jaar om...

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...