founders fund wilt beleggers naar crypto brengen

Founders Fund van Peter Thiel wil grote beleggers naar cryptocurrencies brengen

160

Het Founders Fund van Peter Thiel verwacht dat institutionele beleggers binnenkort een duik zullen nemen in crypto assets.

The Wall Street Journal meldt dat het legendarische venture capital-bedrijf uit Silicon Valley in een vroeg stadium een investering heeft gedaan in Tagomi, een startup met als doel te fungeren als broker-dealer voor ‘family offices’, vermogende particulieren en andere institutionele beleggers.

De startup, waarvan de ontwikkelingen nog in zo’n vroeg stadium zijn dat zelfs de naam nog niet in steen gebeiteld is, is mede opgericht door Greg Tusar, een voormalig Goldman Sachs-manager die de elektronische handelsdivisie van het bedrijf leidde.

Tagomi heeft naar verluidt $15,5 miljoen verworven. Het is onbekend hoeveel daarvan van de Founders Fund afkomstig is. Napoleon Ta, een partner van de Founders Fund, wordt echter vermeld als een van de directeuren van het bedrijf in een recente deponering van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Het bedrijf is van plan munt te slaan uit de versnippering van de crypto-spotmarkt door handelsinstrumenten te ontwikkelen die automatisch grote orders kunnen uitvoeren via een tiental beurzen en over-the-counter (OTC) handelsplatformen die ‘dark pools’ worden genoemd.

Dit is niet de eerste keer dat Founders Fund heeft geïnvesteerd in de ontluikende crypto asset-industrie; eerder dit jaar erkende het bedrijf, dat ongeveer $3 miljard bezit, dat het direct had geïnvesteerd in Bitcoin, maar gaf hier verder geen details over prijs. Volgens rapporten had het bedrijf voor honderden miljoenen aan Bitcoin vergaard.

Thiel, tevens mede-oprichter van PayPal, is een uitgesproken libertariër en overtuigd van de potentie van Bitcoin om het “digitale goud” te worden.

Tijdens een interview gehouden door de Economic Club of New York in maart liet Thiel het volgende weten:

Ik ben optimistisch over Bitcoin en neutraal tot sceptisch over bijna alle andere zaken omtrent dit punt; enkele mogelijke uitzonderingen daargelaten. Er zal één digitale equivalent van goud zijn, en dat waar je op in zou zetten zou de grootste zijn.

Naast de directe investeringen in Bitcoin, heeft Founders Fund ook indirect meegespeeld in de crypto sector door de hedgefondsen Polychain Capital en Metastable Capital te steunen. Het bedrijf heeft tevens geïnvesteerd in Harbor, een platform dat gebruikers in staat stelt om real-world assets te ‘tokeniseren’ zonder te botsen met de regulering van de effectenmarkten.

Satos

9/10

€10.648,60 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.625,40 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.515,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.625,30 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.736,90 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.884,40 Kopen
Laatste nieuws