Rico Engelbarts
16/05/2018 11:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2018 11:15

Circle haalt $110 miljoen op in investeringsronde en wil een stabiele fiat coin uitbrengen

Nieuws
Circle_wilt_stabiele_fiat_coin_uitbrengen

Het in Boston gevestigde Circle Internet Financial Ltd, een ontwikkelaar van digitale currency producten, heeft een fundraising ronde van van $110 miljoen gesloten onder leiding van mining hardware-fabrikant Bitmain, meldt Bloomberg 15 mei, De twee bedrijven zijn nu partners in een project dat een een token wil maken die ondersteund wordt door Amerikaanse dollars.
De investering verhoogt de taxatie van Circle naar bijna $3 miljard, wat meer dan het zesvoudige is van dat wat het was in 2016. De samenwerking tussen Bitmain en Circle heeft ook geresulteerd in plannen om een “fiat-backed token of stable coin” te ontwikkelen, waarmee er op de onstabiele aard van sommige cryptocurrencies gedoeld lijkt te worden. Het project wordt Circle USD Coin of USDC genoemd en zal naar verluidt aanstaande zomer door Circel worden gereleased.
USDC wordt een ERC-20 token op basis van het Ethereum-netwerk. Het zal one-to-one door de dollar worden gesteund en wordt geprezen door supporters om de vele voordelen van cryptocurrencies die het zal dragen, zonder het risico van volatiliteit. Circle CEO Jeremy Allaire zei in een interview op een branche conferentie maandag dat de token ook voor meer transparantie zal zorgen. Hier voegde hij aan toe:

Het is een versie van fiat die gaat met de snelheid van het internet en met wereldwijd bereik, met veel minder kosten en een hoge mate van beveiliging. Het is een enorme verbetering voor hoe fiat geldoverdrachten over de hele wereld kunnen werken voor consumenten en bedrijven die bereid zijn betalingen in digitale tokens te innen.

Circle, dat zeven miljoen gebruikers heeft, is van plan om USDC te integreren in haar Circle Pay-betaalapp en in Circle Trade, een crypto OTC-balie en liquiditeitsverschaffer. Het bedrijf is ook van plan USDC aan te bieden op haar cryptocurrency-exchange Poloniex. Mede-oprichter Sean Neville zei dat Circle nog niet heeft besloten op het kosten in rekening zal brengen voor handelaren die USDC zullen gebruiken, omdat het doel is om de circulatie te vergroten.
Fiat-gewaarborgde stabiele coins zoals USDC zijn het eenvoudigste type stabiele coin om te implementeren, omdat ze veel op een IOU (I owe you) lijken. Elke token is gekoppeld aan een gelijke hoeveelheid fiat-geld, dat in beheer is van een centrale bewaarder. Houders zijn dan in staat om hun munten in te wisselen voor de stabiele waarde die wordt uitgedrukt in fiat.
Over het algemeen zijn stabiele coins bedoeld om zowel de relatieve prijsstabiliteit van fiat-geld te dragen, alsmede de kernwaarden van cryptocurrency zoals decentralisatie en beveiliging te behouden. Om werkelijk gedecentraliseerde stabiele coins te laten werken moet er ook een systeem zijn dat op een betrouwbare manier de wisselkoers tussen de stabiele coin en het gekoppelde activum kan verkrijgen, zonder te hoeven leunen op instellingen van derden, die kunnen worden gemanipuleerd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Advertentie
crypto-insiders-icon