Rico Engelbarts
19/07/2018 09:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2018 09:36

Bitmain breidt nog verder uit

icon-mining
Mining
Bitmain_breidt_uit_naar_israel

Met het openen van een kantoor van 1850 m2 in hartje San Jose, is de honger naar uitbreiding van de Bitcoin mining-gigant Bitmain, nog niet gestild. De meest waardevolle onderneming van de crypto-industrie uit China is van plan haar aanwezigheid in Israël te versterken door meer dan 40 nieuwe werknemers te rekruteren voor het ontwikkelingscentrum aldaar.
De 40 nieuwe onderzoekers, programmeurs, ingenieurs en marketingmensen is bijna het driedubbele van de werknemers die het ontwikkelingscentrum van Bitmain in Raänana, in het westen van Israël ten noordoosten van Tel Aviv, op dit moment telt, meldt de Israëlische krant Globes.
Wereldwijd gezien heeft Bitmain, waarvan het hoofdkantoor zich in Peking bevindt, momenteel ongeveer 250 werknemers. Die zijn verspreid over ontwikkelingscentra in Amsterdam, Hong Kong, en Raänana, en in mining-centra verspreid over China, Zug (de “Crypto Valley” van Zwitserland), Washington (staat), en Quebec (Canada)
Het high-tech ontwikkelingscentrum in Israël wordt geleid door head of development Gadi Glikberg, een voormalig Intel hardware-ontwerper en executive van Evolven Software. Hij fungeert nu tevens als vice-voorzitter van Bitmain. Glikberg zei dat “de wereld zich nu misschien in een periode van relatieve rust bevindt, na de grote hype van december 2017, maar dat dit voor grote bedrijven in de sector nu een gouden kans is om te plannen, te bouwen en te groeien”. Daaraan toevoegend:

Bitmain heeft gezien hoe het potentieel van de de Israëlische kennis en capaciteiten bij kan dragen aan de wereldwijde inspanningen van het bedrijf.

Het nastreven van talent op het gebied van cryptocurrency is wereldwijd. Bitmain heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt dankzij het toegenomen gebruik van blockchain-technologie in het algemeen en meer specifiek van cryptocurrency.

 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Mining nieuws

Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet
Bitcoin mining bedrijven renderen beter dan BTC koers, zegt JPMorgan
Advertentie