Home Nieuws “Crypto Valley” van Zwitserland klaar om stemmen via blockchain te testen

“Crypto Valley” van Zwitserland klaar om stemmen via blockchain te testen

- Advertentie -

Inwoners van de Zwitserse stad Zug zullen deze maand het eID-systeem van de stad gebruiken om op hun smartphones te stemmen als onderdeel van een op blockchain gebaseerde stemtest. aldus de nationale omroep SRG SSR. Van 25 juni tot 1 juli zullen bewoners de app downloaden om zich te registreren om te stemmen.

De stad, de thuishaven van wat bekend staat als de “Crypto Valley” vanwege haar vele blockchain-startups, heeft afgelopen november haar eID-systeem opgezet en heeft al bijna 200 gebruikers. Zug accepteert al cryptocurrencies om te betalen voor sommige stadsdiensten.

Kiezers stemmen voor verschillende kwesties

Kiezer zullen gevraagd worden of zij van mening zijn dat digitale identificaties gebruikt moeten worden voor het betalen van parkeertarieven en om bibliotheekboeken te lenen. Ook zullen ze de keuze hebben of de digitale ID’s gebruikt moeten worden voor toekomstige referenda of niet.

De resultaten van de stemmen zijn niet bindend, omdat de enquête slechts een test is. De stad probeert te bepalen of blockchain-technologie op grotere schaal kan worden toegepast.

De stad lanceerde de eID’s afgelopen najaar om op proefbasis digitale toegang voor diensten te verlenen. De test gaf gebruikers volledige controle over hun gegevens.

De stem-proef zal de eerste elektronische polling test in Zwitserland zijn. De regering wil dat tweederde van de kantons van het land eind volgend jaar elektronisch stemmen aanbiedt.

Digitale ID-systemen winnen terrein

Het elektronische ID-systeem van Zug is niet het enige dergelijke systeem in Zwitserland.

Een ander eID-systeem in het kanton Schaffhausen, gelanceerd met de hulp van Procivis, staat echter niet op een blockchain. Dit systeem, dat gelanceerd wordt na een test die in december is gestart, biedt via de smartphone toegang tot belastingen, verkeersinformatie, kinderbescherming en andere zaken. Die toegang zal ook aan bedrijven verleend worden.

Daarnaast is vorig jaar ook een nationaal digitaal ID-systeem met de naam SwissSign gelanceerd door een particulier consortium bestaande uit banken, verzekeringsmaatschappijen, een effectenbeurs, Swiss Post en de Zwitserse federale spoorwegen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.352,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.081,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.094,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.130,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.212,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...