Home Nieuws Mining Onderzoek BitMEX: Bitmain verloor $328 miljoen door te investeren in Bitcoin Cash

Onderzoek BitMEX: Bitmain verloor $328 miljoen door te investeren in Bitcoin Cash

Volgens een nieuw rapport van BitMEX Research, dat een nuchtere analyse wil geven van de geplande initial public offering (IPO) van het Chinese mining-bedrijf Bitmain, heeft het bedrijf het misschien wat moeilijk gehad vanwege verkeerde investeringsbeslissingen en een langdurige bearmarkt, maar zal het wel goed komen met ‘s werelds meest waardevolle crypto-bedrijf. De geplande IPO (beursintroductie) zal naar verluidt in de nabije toekomst plaatsvinden.

De meningen lopen nogal uiteen over wat de gevolgen van zo’n beursintroductie zullen zijn voor Bitmain, dat de afgelopen maanden uitbreiding na uitbreiding aankondigde. Sommige rapporten suggereerden dat het de marktwaarde van Bitmain met $18 miljard zal verhogen en ervoor zou kunnen zorgen dat het bedrijf $50 miljard waard zal zijn tegen het eind van het jaar. Andere rapporten waren iets bescheidener en hielden het op een stijging van slecht $3 miljard bovenop de huidige marktwaarde van ongeveer $15 miljard.

- Advertentie -

Bitmain heeft honderden miljoenen dollars verloren als gevolg van risicovolle investeringen in Bitcoin Cash (BCH), dat momenteel slechts 13% waard is van wat het was op haar hoogtepunt. Het rapport van BitMEX Research stelt dat Bitmain 69% van haar operationele cashflow besteed heeft aan investeringen in BCH en daarmee mogelijk $328 miljoen verloren heeft.

Hoewel de marktdominantie van Bitmain langzaam af begint te brokkelen, mede door andere Chinese spelers die de potentie van blockchain ontdekken, is het bedrijf nog altijd de grootste producent van mining-hardware. Het BitMEX Research team schat dat Bitmain na de beursintroductie minstens $20 miljard in marktwaarde zal stijgen. Mocht het bedrijf, met CEO Jihan Wu aan het roer, in de toekomst goed met dat geld om weten te gaan, kan het volgens het rapport haar status als “legendarisch crypto-bedrijf” verstevigen:

Bitmain kan een legendarisch crypto-bedrijf zijn dat voor tientallen jaren een sterk aandeelhoudersrendement kan genereren, maar om dit te bereiken (en dat is makkelijker gezegd dan gedaan) moet het Bitmain-managementteam misschien het beheer van bedrijfsmiddelen verbeteren. Zodra het bedrijf naar de beurs gaat zullen beslissingen over toewijzingen van kapitaal in deze volatiele en onvoorspelbare markt moeilijk genoeg zijn, waardoor emoties die te veel investeringsbeslissingen beïnvloeden niet getolereerd mogen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.177,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.247,42 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.251,71 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.253,91 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.