Kevin Schijven Kevin Schijven
10/10/2021 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2021 18:30

Bakkt werkt nu samen met Google om betalingen met crypto als bitcoin toegankelijker te maken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bakkt werkt nu samen met Google om betalingen met crypto als bitcoin toegankelijker te maken

Bakkt, de cryptocurrency marktplaats en betalingsdienst van de New York Stock Exchange (NYSE), kondigt aan dat het gaat samenwerken met technologiegigant Google. Het bedrijf wil “het bereik en de bruikbaarheid van digitale activa uitbreiden naar miljoenen gebruikers,” aldus het persbericht op 8 oktober:

Klanten van Bakkt kunnen voortaan hun virtuele Bakkt Visa betaalkaart toevoegen aan hun Google Pay account. Daarmee kunnen klanten hun crypto gebruiken voor hun dagelijkse uitgaven bij alle winkels die Google Pay ondersteunen. Betalingen met crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) worden direct omgezet naar fiatvaluta.

Daarnaast kondigt Bakkt aan dat het gebruik zal maken van Google Gloud. Bakkt meldt dat het van plan is om met behulp van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en geolocaties “zakelijke inzichten” te krijgen.

Het gaat dan om inzichten op consumentengedrag die verkregen wordt uit nieuwe analyses terwijl klanten van Bakkt beloningen ontvangen voor hun “loyaliteit.” Het programma wordt aangestuurd door Google Cloud. Gavin Michael, CEO van Bakkt, zegt het volgende erover:

“Deze samenwerking is een bewijs van Bakkts sterke positie op de markt voor digitale activa, om consumenten in staat te stellen op een real-time, veilige en betrouwbare manier te genieten van hun digitale activa. Bovendien zal onze samenwerking met Google Cloud ons in staat stellen om door te gaan met het bouwen van een best-in-class, innovatief platform dat ongetwijfeld kan worden geschaald om aan de behoeften van miljoenen gebruikers te voldoen.”

Bakkt kondigde van de zomer aan dat het een dergelijke samenwerkingsovereenkomst sloot met Quiznos om crypto betalingen mogelijk te maken bij fastfoodlocaties. Onlangs kondigde de crypto markplaats aan dat de Bakkt App nu een miljard punten heeft bereikt, klanten kunnen deze punten verdienen door de app te gebruiken.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie