Timo Bult Timo Bult
02/07/2021 11:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2023 10:00

Bitcoin Cash afsplitsing gooit het roer volledig om; Bitcoin maar dan met Proof of Stake

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin Cash afsplitsing gooit het roer volledig om; Bitcoin maar dan met Proof of Stake

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De wereld van crypto zit vol met verrassingen! Bitcoin Cash ABC (BCHA), het cryptocurrency-project dat eerder nog onderdeel van Bitcoin Cash (BCH) was, heeft aangekondigd het roer volledig om te gooien. Zo zal het overstappen op het Proof-of-Stake (PoS) protocol.

BCHA was ooit onderdeel van Bitcoin Cash, wat zelf ooit onderdeel was van Bitcoin (BTC). Bitcoin Cash kreeg eind vorig jaar opnieuw te maken met een afsplitsing. Er was namelijk onenigheid ontstaan tussen BCHA en Bitcoin Cash Node (BCHN), het andere kamp destijds binnen Bitcoin Cash.

De onenigheid tussen de twee ontstond nadat BCHA een soort miners belasting voorstelde. Daar was BCHN het niet mee eens. En aangezien BCHN de meeste miners achter zich had, ging dat project door met Bitcoin Cash. BCHA bleef achter met lege handen.

BCHA gooit het roer nu om en gaat verder als eCash (XEC). De crypto bouwt verder op het idee van Bitcoin maar zal dit doen met PoS, een protocol dat gebruikers laat staken. Miners zullen dus geen onderdeel meer uitmaken van het netwerk. Dankzij het Avalanche consensus algorithm zullen transactietijden terug worden gebracht tot minder dan 1 seconde.

“eCash opent de deur naar mogelijkheden die voorheen onbereikbaar waren door de kerntechnologie achter het succes van Bitcoin – hetzelfde vaste aanbod, halveringsschema en Genesis-blok – te combineren met de nieuwste Proof of Stake Consensus en protocolbeheer”

Aldus Amaury Sechet, XEC-ontwikkelaar. Volgens de aankondiging heeft crypto exchange Binance zijn steun al uitgesproken voor de rebranding. Alle BCHA coins van Binance gebruikers zullen automatisch worden omgewisseld naar XEC met een ratio van 1:1.000.000.

Joannes Vermorel, een BCHA-supporter, legt in een blogpost uit wat de missie van eCash zal zijn: anonieme transcaties, lage kosten, onaantastbaarheid en het onderhouden van de infrastructuur middels een “coin social contract.

Het Avalanche protocol zal naar verwachting deze zomer nog gelanceerd gaan worden. Ook zal het de Ethereum Virtual Machine (EVM) gaan ondersteunen, met als doel XEC ook mee te laten doen aan de Decentralized Finance (DeFi) sector.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement