Timo Bult Timo Bult
30/06/2023 05:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2023 05:47

Bitcoin cash koers explodeert na goed nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin open interest

Foto: Dragos Asaftei / Shutterstock.com

De cryptomarkt kleurt vandaag weer overwegend groen! Hier en daar zijn een paar enorme uitschieters te vinden, met in het bijzonder bitcoin cash (BCH). In dit artikel geven we een overzicht van de hardste stijgers van de afgelopen 24 uur. Hierbij zoomen we in op de top 20 grootste crypto.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin cash (BCH) koers stijgt +30%

Op plek 1 staat bitcoin cash, de 14e grootste cryptocurrency van de markt. De zogenoemde hard fork van bitcoin (BTC) steeg de afgelopen 24 uur met 30,5% in waarde. De altcoin is daarmee nu zo’n 275 euro waard. De afgelopen week steeg BCH zelfs met 108%!

Er liggen waarschijnlijk een aantal redenen achter deze enorme stijging. Ten eerste voerde het netwerk onlangs een update uit waarmee onder andere de beveiliging en privacy van het netwerk werden verbeterd. Ook werden de plannen voor CashTokens bekend gemaakt. Dit is een schalingsoplossing waarmee smart contracts op Bitcoin Cash gebouwd kunnen worden.

Waarschijnlijk heeft ook de notering van BCH op EDX Markets een positieve impact gehad. EDX Markets is een crypto exchange waarin enkele Wall Street-reuzen investeerden. BCH was een van de vier cryptocurrencies die werden genoteerd.

Door de agressieve houding van de Amerikaanse overheid ten opzichte van de meeste cryptocurrencies is het aannemelijk dat EDX Markets zich wil focussen op cryptocurrencies die geen problemen kunnen vormen in de toekomst. En dat bitcoin cash hier volgens het platform onderdeel van is, is natuurlijk positief.

Advertisement

Andere opvallende crypto stijgers

Tot slot kijken we kort naar een aantal andere stijgers. Zo was solana (SOL) de afgelopen 24 uur de op een na hardste stijgers. SOL staat 16,3% in het groen.

Litecoin (LTC), dat overigens een van de vier crypto is die door EDX Markets werd genoteerd, staat op plek 3 en stijgt 13%, avalanche (AVAX) zet een aardige stijging neer van 6% en tot slot zien we polygon (MATIC) en cardano (ADA) beide zo’n 4,6% stijgen.

Kortom, de altcoins laten mooie dingen zien. Zit er nog meer in het verschiet? Analist Nebraskangooner viel in ieder geval op dat de bitcoin dominantie een zogenoemde “evening star” formatie vormt. Dit kan een mogelijke voorbode zijn van een daling van de bitcoin dominantie, wat dus gunstig kan uitpakken voor de altcoins!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement