Timo Bult Timo Bult
11/07/2022 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2022 11:22

Bitcoin cash, litecoin en meer verwijderd uit Grayscale fondsen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin cash, litecoin en meer verwijderd uit Grayscale fondsen

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

‘S Werelds grootste crypto vermogensbeheerder Grayscale heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd in zijn crypto fondsen. Hierdoor zijn enkele cryptocurrencies, waaronder bitcoin cash (BCH), volledig verwijderd uit een aantal van zijn fondsen. Dat maakte Grayscale deze week bekend in een aankondiging.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grayscale bitcoin fonds blijft de grootste

De crypto fondsen van Grayscale zijn de grootste ter wereld. Middels deze fondsen kunnen investeerders die liever niet direct crypto in bezit hebben, alsnog investeren in de nieuwe activaklasse. In plaats van crypto bezitten deze investeerders dan aandelen in de fondsen. Grayscale heeft verschillende fondsen waaruit zij kunnen kiezen.

Uit een update vorige week blijkt dat het bitcoin (BTC) fonds veruit de grootste blijft van het aanbod van Grayscale. Daarin zat vorige week zo’n $13 miljard aan bitcoin. Op de tweede plek staat het ethereum (ETH) fonds, waarin zo’n $3,5 miljard aan investeringen zit.

Bitcoin cash, litecoin en meer geen onderdeel van large cap fonds

Ook heeft de vermogensbeheerder verschillende fondsen waarin meerdere cryptocurrencies zijn opgenomen, waaronder het Digital Large Cap Fund. Vorige week kondigde Grayscale aan dat het in dit fonds enkele aanpassingen heeft doorgevoerd. Hierdoor zijn bitcoin cash, chainlink (LINK), litecoin (LTC), polkadot (DOT) en uniswap (UNI) geen onderdeel meer van dit fonds. De verkoop van deze crypto vloeit voort uit de methodologie die de fondsen volgen om ze gebalanceerd te houden.

Ook uit het DeFi Fund is een crypto verwijderd. Het gaat om yearn finance (YFI). Ten slotte is stellar lumens (XLM) geen onderdeel meer van het GSCPxE Fund, het fonds dat zich richt op smart contract projecten.

Advertentie

Grayscale wil bitcoin fonds omzetten in ETF

Ondanks dat de fondsen erg populair zijn, zijn ze niet zo toegankelijk voor de gemiddelde investeerder. Grayscale wil daarom zijn bitcoin fonds omzetten in een exchange-traded fund (ETF). Investeerders zouden aandelen van zo’n fonds makkelijk kunnen verhandelen via traditionele brokers.

Dat plan is helaas nog niet geslaagd. Onlangs keurde de Securities and Exchange Commission (SEC) deze aanvraag opnieuw af. Grayscale sleept de toezichthouder daarom nu voor de rechter.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie