Timo Bult Timo Bult
30/06/2022 15:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2022 15:22

Bitcoin ETF VS wéér afgewezen, Grayscale sleept SEC voor de rechter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF VS wéér afgewezen, Grayscale sleept SEC voor de rechter

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

De Securities and Exchange Commission (SEC), een Amerikaanse toezichthouder van de effectenmarkt, heeft opnieuw de aanvraag van Grayscale voor een bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF) afgekeurd. En nu is het genoeg voor de vermogensbeheerder, die sleept de SEC nu namelijk voor de rechter!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grayscale naar de rechter omtrent bitcoin beursfonds

In oktober vorig jaar diende NYSE Arca een aanvraag in om bepaalde regels aan te passen waardoor het al bestaande bitcoin fonds van Grayscale om kon worden gezet in een spot ETF.

Echter heeft de SEC deze aanvraag dus weer afgewezen waarmee er nog altijd geen enkele spot ETF in de Verenigde Staten beschikbaar is voor investeerders. Toevallig werd recentelijk nog een dergelijk fonds goedgekeurd voor de beurs in Amsterdam.

De toezichthouder meldt als reden dat er teveel marktmanipulatie zou bestaan binnen de cryptomarkt. Binnen een uur nadat dit crypto nieuws bekend werd diende Grayscale een rechtszaak in. De CEO van Grayscale is duidelijk in zijn reactie op het nieuws:

“We zijn diep teleurgesteld over, en zijn het fel oneens met het besluit van de SEC om de komst van spot Bitcoin ETF’s naar de Amerikaanse markt te blijven weigeren,”

Advertentie

SEC behandelt bitcoin ETF aanvraag oneerlijk

Volgens Grayscale, dat de vermogensbeheerder is achter ’s werelds grootste bitcoin investeringsfonds, behandelde de SEC de aanvraag oneerlijk. Zo stelt Grayscale, “de SEC slaagt er niet in om een consistente behandeling toe te passen op vergelijkbare beleggingsvehikels en handelt daarom willekeurig en grillig in strijd met [verschillende Amerikaanse wetgeving].”

Daarnaast zouden Amerikaanse investeerders massaal hun steun hebben uitgesproken voor het fonds tijdens de onderzoeksperiode. Meer dan 11.400 investeerders dienden een reactie in waarvan 99% positief was.

Het is onduidelijk wanneer de zaak voor zal komen. Het is echter de zoveelste crypto rechtszaak waarin de SEC verwikkeld is. Een andere bekende zaak is natuurlijk de XRP zaak die ook al lange tijd bezig is. Het is hopen dat er in de zaak tussen Grayscale en de SEC sneller een resolutie wordt gevonden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie