Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Bitcoin Gold weer slachtoffer van 51% aanval, $85.000 aan BTG verloren

Bitcoin Gold weer slachtoffer van 51% aanval, $85.000 aan BTG verloren

Het Bitcoin Gold (BTG) netwerk is wederom het slachtoffer geworden van een 51% aanval waarbij er minstens $80.000 aan BTG is verloren. Dat viel 26 januari als eerst James Lovejoy, president van de MIT Bitcoin Club, op:

- Advertentie -

Op 23 en 24 januari is een zogenaamde 51% aanval uitgevoerd op het netwerk van bitcoin gold. Bij een 51% aanval heeft de aanvaller het netwerk tijdelijk overgenomen waardoor hij of zij transacties kan manipuleren door ze bijvoorbeeld te verwijderen of meer dan eens uit te voeren wat bekend staat als double-spending.

De blockchain van bitcoin gold was twee keer “gereorganiseerd” wat leidde tot twee double spendings op het netwerk. De eerste was op 23 januari voor 1.900 BTG, ter waarde van ongeveer $23.000, en de tweede was op 24 januari voor 5.267 BTG, ter waarde van ongeveer $63.000.

Het is de tweede keer dat het BTG-netwerk het slachtoffer is van een dergelijke aanval. In 2018 was er zelfs $18 miljoen aan BTG verloren gegaan. Bitcoin gold is een hard fork van bitcoin (BTC) dat gecreëerd werd in 2017. Het gebruikt geen SHA-256 consensus algoritme als BTC, maar een variant van Equihash of Zhash.

Bitcoin gold kan niet gemined worden met een ASIC apparaat, maar moet met behulp van grafische kaarten worden gemined. De bedoeling was dat dit voor een gedecentraliseerder netwerk zou moeten zorgen. Echter, door de lage hash rate (rekenkracht) van het bitcoin gold-netwerk, is de blockchain van BTG gevoelig voor dit soort 51% aanvallen.

Gek genoeg heeft dit voorval een zeer positieve impact op de prijs gehad van bitcoin gold. Het is veruit de sterkste stijger vandaag in een markt die sowieso al groen kleurt. De altcoin is op het moment van schrijven met meer dan 18% gestegen naar een waarde van $12,14.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.091,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.157,15 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.157,75 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.162,03 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.193,65 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...