Timo Bult Timo Bult
27/01/2020 07:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2020 07:50

Bitcoin (BTC) zet stijging door, bitcoin cash (BCH) meer dan 10% in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zet stijging door, bitcoin cash (BCH) meer dan 10% in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is vandaag weer een groene dag voor de cryptomarkt! Zo was gisteren al te zien dat bitcoin (BTC) de dalende trendlijn kon breken en dat de altcoins mee omhoog werden getrokken. Deze stijgingen hebben de afgelopen 24 uur doorgezet.
Te beginnen met de grootste altcoins op basis van marktkapitalisatie. Ethereum (ETH) steeg de afgelopen 24 uur met 3,9% in waarde en kan daarmee naar een prijs van $168,30 stijgen, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Ripple (XRP) steeg 3,2% in waarde en is nu $0,2290 waard. Vervolgens is op plek 4 een opvallende stijger te zien.
Bitcoin cash (BCH) kon namelijk met 14,6% in waar de stijgen. De altcoin is hiermee op dit moment de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies. BCH stijgt hiermee naar een waarde van $362,40. Zijn grote rivaal, bitcoin SV (BSV), staat nog steeds op plek 5. BSV kon 7,3% in waarde stijgen en is nu $284,60 waard.
De totale marktkapitalisatie kon dankzij de stijgingen flink toenemen. De cryptomarkt was 24 uur geleden nog $230,2 miljard waard, nu is dat $239,5 miljard. Bitcoins dominantie binnen de markt neemt heel iets af en staat nu op 65,8%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin vormde de afgelopen paar dagen steeds hogere lows maar lagere highs. De dalende trendlijn die bitcoin sinds 19 januari vormde kwam hiermee steeds dichterbij en werd uiteindelijk gisterochtend gebroken.
BTC kon hiermee de 4-uurs 100-Moving Average (MA) en $8.500 zonder al te veel moeite breken en zette een high neer van $8.683 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.637 op Coinbase.
Mocht bitcoin de stijging voortzetten dan zal bij $8.800 het eerstvolgende obstakel liggen. Hierboven, op $8.916, ligt de 200-dagen MA welke ook voor stevige weerstand kan gaan zorgen. Support kan gevonden worden bij $8.500.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie