Kevin Schijven Kevin Schijven
06/09/2023 08:17 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2023 08:17

Bitcoin stagneert, Ethereum whales slaan in, Solana stijgt fors

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin stagneert, Ethereum whales slaan in, Solana stijgt fors

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

Vooralsnog blijft de crypto markt opvallend rustig en buiten een handjevol munten bewegen de meeste koersen nauwelijks. Investeerders blijven zeer terughoudend in dit macro-economische klimaat.

Ondertussen staat de inflatie weer onder druk door stijgende energieprijzen. Olieprijzen zijn sinds medio juni al met 31% gestegen, meldt analist Jesse Cohen.

De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 0,3% ten opzichte van 24 uur geleden naar $1,04 biljoen. Het handelsvolume stijgt in dezelfde periode met 0,5% naar $24,2 miljard. De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins komt op 48,3% uit. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 40 naar 42, een teken dat angst op de markt iets is afgenomen.

Jacht op Solana-bugs geopend: Ontwikkelaars kunnen miljoenen verdienen
Jacht op Solana-bugs geopend: Ontwikkelaars kunnen miljoenen verdienen

Bitcoin in krap bereik onder $26.000

Bitcoin (BTC) lijkt alleen maar verder van $26.000 te dwalen en bleef in de afgelopen 24 uur tussen het krappe bereik van $25.650 en $25.850 hangen. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $25.717 op Bybit en €23.969 op Bitvavo. Bitcoin staat daarmee vandaag 0,1% in de plus.

Een week geleden tikte BTC nog de $28.000 aan door de Grayscale rechtszaak, maar van die volatiliteit is weinig nog over. Niet alleen de volatiliteit, maar ook het handelsvolume en het aantal Google zoekopdrachten liggen historisch laag. “Dit is precies hoe apathie eruitziet,” zegt analist Will Clemente.

September is echter historisch geen goede maand voor bitcoin en de koers daalt meestal met 7 tot 10%, meldt Rekt Capital. Dat zou bitcoin tussen de $22.500 en $24.000 brengen.

Advertentie

Ethereum whales slaan in

Ethereum (ETH) ziet momenteel ook weinig volatiliteit. De ETH koers tikte gisteren bijna $1.650 aan, maar hangt vanochtend weer rond de $1.630. Daarmee staat ETH 0,4% in de plus vandaag. Volgens analist Ali Martinez hebben ETH whales flink ingeslagen in de afgelopen 24 uur, namelijk 260.000 ETH ter waarde van bijna $425 miljoen.

Cryptonetwerk Ethereum is door update een stuk goedkoper
Cryptonetwerk Ethereum is door update een stuk goedkoper

Solana enige stijger in crypto top 10

Toncoin (TON) maakte vorige week nog een enorme stijging, maar kleurt nu voor de tweede dag op rij rood. De TON koers zakt met 2,8% naar $1,75. Ripple (XRP) daalt met 0,4% naar $0,502. Cardano (ADA) daalt ook met 0,4% en en komt op $0,256 uit. Ook dogecoin (DOGE) staat 0,4% in de min en zakt naar $0,064 uit.

Polkadot (DOT) staat maar 0,2% in de min en komt op $4,24 uit. Binance coin (BNB) zakt met slechts 0,1% naar $214,3. Polygon (MATIC) staat met $0,556 net 0,1% in de plus. Tron (TRX) stijgt met 0,3% naar $0,0776.

Tot slot hebben we nog een groene uitzondering in de top 10: solana (SOL). De SOL koers schoot gisteren naar een piek van $20,6 en komt vanochtend op 19,8 uit. Daarmee staat de SOL koers vandaag 2,5% in de plus. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door het onderstaande nieuws over Visa en USDC.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Synthetix hardste stijger in rustige crypto top 100

Ook de top 100 is vandaag opvallend rustig. Aan de rode kant zakt echter xdc network (XDC) met bijna 4%, mantle (MNT) met bijna 5% en rollbit coin (RLB) met bijna 6%.

Daartegenover staat chainlink (LINK) 3% in de plus. Radix (XRD) stijgt met 3,5% en kaspa (KAS) stijgt met 5,5%. De grote winnaar van de dag uit de top 100 is synthetix (SNX). SNX maakte vanochtend nog een flinke sprong en staat met een prijs van $2,33 vandaag 6% in de plus.

Ethereum oprichter onthult plan voor bliksemsnelle transacties
Ethereum oprichter onthult plan voor bliksemsnelle transacties

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
27% van alle Ethereum nu gestaked: koers onder druk
Advertentie