Roy van Krieken Roy van Krieken
28/11/2023 15:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2023 13:59

Bitcoin trekt record hoeveelheid geld aan – keerpunt voor de markt?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De wereld van crypto heeft een opmerkelijke week achter de rug. Investeerders stroomden massaal naar crypto fondsen, resulterend in een netto-instroom van $346 miljoen. Dat vertegenwoordigt de grootste wekelijkse instroom van 2023. Dit werd grotendeels gedreven door de groeiende anticipatie op de lancering van een spot bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).

Bitcoin-koning Michael Saylor kondigt nieuwe plannen aan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Een keerpunt voor bitcoin en altcoins

Deze instroom is een duidelijk teken van groeiend vertrouwen onder investeerders en markeert de sterkste reeks sinds de bullmarkt van 2021. De toenemende interesse in bitcoin ETF’s, waarvan de goedkeuring een langverwachte mijlpaal zou zijn, heeft beleggers opgewonden gemaakt, dat meldt het crypto analyse bedrijf CoinShares.

Bitcoin fondsen hebben het leeuwendeel van deze instroom ontvangen, met $312 miljoen in de afgelopen week. Dit brengt de jaarlijkse netto-instroom voor bitcoin op meer dan $1,5 miljard. Opmerkelijk is dat ‘short’ BTC fondsen, die profiteren van dalende prijzen, voor de derde week op rij uitstroom zagen, een indicatie dat short-sellers aan het capituleren zijn. De beheerde activa in deze short fondsen zijn sinds april 2023 met 61% gedaald.

Advertentie

Opwaartse trend voor ether fondsen

Ondertussen hebben ether (ETH) fondsen $34 miljoen aan netto-instroom gezien. Met meer dan $100 miljoen aan netto-instroom in deze periode hebben ETH fondsen bijna de negatieve uitstroom van eerder dit jaar tenietgedaan, wat wijst op een significante ommekeer in het sentiment ten aanzien van de op een na grootste cryptocurrency.

Solana (SOL) fondsen zagen ook een aanzienlijke instroom, met $3,5 miljoen, wat het tot de meest aantrekkelijke altcoins maakte naast ETH.

Deze recente ontwikkelingen in de crypto-investeringswereld duiden op een belangrijk keerpunt. De toenemende interesse in bitcoin en altcoins toont een hernieuwd vertrouwen in de markt. Dit kan een belangrijk moment zijn voor zowel traditionele als nieuwe investeerders in de cryptomarkt. De crypto markt lijkt klaar voor een nieuwe fase van groei.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie