Rico Engelbarts
06/01/2019 08:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2019 08:42

BitTorrent lanceert eigen op TRON-gebaseerde token, BTT, op Binance Launchpad

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Het p2p-protocol BitTorrent heeft op 3 januari 2019 aangekondigd een eigen token te zullen lanceren. Met de token, BTT genaamd, kunnen gebruikers van BitTorrent snellere downloadsnelheden kopen. BTT is daarnaast de eerste token die door Binance Launchpad gelanceerd zal worden.
Afgelopen zomer nam TRON het downloadplatform over. Met de overname kwam Justin Sun, CEO van zowel BitTorrent als TRON, een stukje dichter bij zijn doel; “het grootste gedecentraliseerde ecosysteem ontwikkelen”.
Sun zei over de BTT token:

[De] BitTorrent-token is de eerste stap in een reeks stappen om een gedecentraliseerd internet te ondersteunen. In één grote stap kan de BitTorrent-client blockchain bij honderden miljoenen gebruikers over de hele wereld introduceren en een nieuwe generatie content-makers in staat stellen om hun content rechtstreeks naar anderen op internet te distribueren.

Bovendien is BTT de eerste token die door Binance Launchpad gelanceerd zal worden. Binance Launchpad helpt beginnende blockchain-projecten bekendheid te vergaren om zo hun cryptocurrency-community te laten groeien.
Met de BTT-token kunnen gebruikers snellere downloadsnelheden in de BitTorrent-client kopen. Daarnaast wil het platform met behulp van de token activiteiten stimuleren die ervoor zorgen dat gebruikers langer blijven seeden (het delen van een bestand met andere personen via het platform).
De cryptocurrency TRON (TRX) is op het moment van schrijven €0,01964 waard, en is qua marktkapitalisatie de 10e grootste cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie