Tron-oprichter Justin Sun neemt BitTorrent over na juridisch strijd

BitTorrent Inc. is eindelijk overgenomen door Justin Sun, de grondlegger van de Tron cryptocurrency. Nadat een intentieverklaring fout was gegaan, bestond er twijfel over de deal.

Het kwam vorige maand allemaal aan het licht toen TorrentFreak voor het eerst onderhandelingen meldde tussen BitTorrent, nu omgedoopt tot Rainberry, en Justin Sun. Toendertijd begreep niemand precies wat er gebeurde, totdat Rainberry uiteindelijk bevestigde wat TorrentFreak had ontdekt.

Uit haar onderzoek kwam TorrentFreak tot de conclusie dat Sun een intentieverklaring had gestuurd om Rainberry te kopen met een “no-shop”-clausule. Dit betekende dat het torrent-bedrijf niet mocht onderhandelen over andere deals terwijl de verklaring geldig was.

Rainberry heeft de clausule uiteindelijk geschonden en Sun heeft uiteindelijk het bedrijf aangeklaagd. Op dezelfde dag dat de verklaring was verlopen, registreerde de oprichter van Tron een bedrijf met de naam “Rainberry Acquisition”.

Variety meldt nu dat Sun’s Rainberry Acquisition Inc. en BitTorrent’s Rainberry Inc. een fusie bij het California Secretary of State hebben aangevraagd, die aangaf dat ze gefuseerd zijn.

Dezelfde bron bevestigt dat Sun inderdaad het torrent-bedrijf heeft overgenomen en Rainberry heeft vorige week zelfs met haar werknemers gesproken. Noch Sun noch vertegenwoordigers van Sun hebben commentaar gegeven of officiële verklaringen afgelegd.

Er zijn nog geen details beschikbaar over de deal, maar als iemand in de crypto-wereld het zich kan veroorloven om Rainberry te kopen, dan is dat Sun. De Tron Foundation zou naar verluidt TRX voor ongeveer $1.65 miljard achter de hand hebben gehouden, hoewel het niet duidelijk is of er fondsen van de stichting gebruikt zijn om het bedrijf te kopen.

Sun heeft welilcht het moeilijk lopende bedrijf gered van de ondergang. BitTorrent was ooit een van de “hottest” nieuwe projecten in Silicon Valley, maar het heeft haar potentieel niet bereikt. Hoewel de tool ooit beroemd was omdat het mensen toestond om illegaal gekopieerde inhoud te delen, verloor BitTorrent veel van haar gebruikersbestand op het moment dat er vergelijkbare legitieme platforms beschikbaar kwamen (Netflix).

Twee CEO’s probeerden het bedrijf op verschillende, creatieve manieren te redden; een productiebedrijf in Los Angeles werd geopend in een poging de media-industrie te betreden. De uitbreiding was duur en een mislukking, wat ertoe leidde dat beide CEO’s ontslagen werden en de studio gesloten werd.

Degenen die Justin Sun nauwlettend in de gaten houden, hadden mogelijk geanticipeerd op zijn interesse in het torrent-bedrijf. De whitepaper van Tron bevat bijvoorbeeld 8 unieke verwijzingen naar BitTorrent.

Het einddoel van Tron is om een gedecentraliseerd internet te bouwen, waarmee blockchain-projecten gemaakt kunnen worden. Op de hoogte van de peer-to-peer-technologie van Rainberry is het zeer waarschijnlijk dat Sun het nodig heeft om zijn gedecentraliseerde droom te realiseren.

Hoewel Sun erg stil is over zijn deal met Rainberry, kunnen we gezien zijn activiteit op social media, enige vorm van aankondiging verwachten in de komende dagen. Het zal interessant zijn om te zien hoe Sun Rainberry met Tron wil integreren.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€27.392,30 Kopen
1
Litebit
€27.694,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.696,40 Kopen
3
SATOS
€27.880,40 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fonds van Grayscale ziet instroom van meer dan een miljard in een week, maar premium daalt

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het bitcoin (BTC) fonds van de grote cryptocurrency vermogensbeheerder, zag een instroom van bijna $1,3 miljard sinds 15 januari....

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...