Rico Engelbarts
13/06/2018 15:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2018 15:20

Tron-oprichter Justin Sun neemt BitTorrent over na juridisch strijd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
tron_oprichter_justin_sun_neemt_bittorent_over_na_juridische_strijd

Foto: Morrowind/Shutterstock

BitTorrent Inc. is eindelijk overgenomen door Justin Sun, de grondlegger van de Tron cryptocurrency. Nadat een intentieverklaring fout was gegaan, bestond er twijfel over de deal.
Het kwam vorige maand allemaal aan het licht toen TorrentFreak voor het eerst onderhandelingen meldde tussen BitTorrent, nu omgedoopt tot Rainberry, en Justin Sun. Toendertijd begreep niemand precies wat er gebeurde, totdat Rainberry uiteindelijk bevestigde wat TorrentFreak had ontdekt.
Uit haar onderzoek kwam TorrentFreak tot de conclusie dat Sun een intentieverklaring had gestuurd om Rainberry te kopen met een “no-shop”-clausule. Dit betekende dat het torrent-bedrijf niet mocht onderhandelen over andere deals terwijl de verklaring geldig was.
Rainberry heeft de clausule uiteindelijk geschonden en Sun heeft uiteindelijk het bedrijf aangeklaagd. Op dezelfde dag dat de verklaring was verlopen, registreerde de oprichter van Tron een bedrijf met de naam “Rainberry Acquisition”.
Variety meldt nu dat Sun’s Rainberry Acquisition Inc. en BitTorrent’s Rainberry Inc. een fusie bij het California Secretary of State hebben aangevraagd, die aangaf dat ze gefuseerd zijn.
Dezelfde bron bevestigt dat Sun inderdaad het torrent-bedrijf heeft overgenomen en Rainberry heeft vorige week zelfs met haar werknemers gesproken. Noch Sun noch vertegenwoordigers van Sun hebben commentaar gegeven of officiële verklaringen afgelegd.
Er zijn nog geen details beschikbaar over de deal, maar als iemand in de crypto-wereld het zich kan veroorloven om Rainberry te kopen, dan is dat Sun. De Tron Foundation zou naar verluidt TRX voor ongeveer $1.65 miljard achter de hand hebben gehouden, hoewel het niet duidelijk is of er fondsen van de stichting gebruikt zijn om het bedrijf te kopen.
Sun heeft welilcht het moeilijk lopende bedrijf gered van de ondergang. BitTorrent was ooit een van de “hottest” nieuwe projecten in Silicon Valley, maar het heeft haar potentieel niet bereikt. Hoewel de tool ooit beroemd was omdat het mensen toestond om illegaal gekopieerde inhoud te delen, verloor BitTorrent veel van haar gebruikersbestand op het moment dat er vergelijkbare legitieme platforms beschikbaar kwamen (Netflix).
Twee CEO’s probeerden het bedrijf op verschillende, creatieve manieren te redden; een productiebedrijf in Los Angeles werd geopend in een poging de media-industrie te betreden. De uitbreiding was duur en een mislukking, wat ertoe leidde dat beide CEO’s ontslagen werden en de studio gesloten werd.
Degenen die Justin Sun nauwlettend in de gaten houden, hadden mogelijk geanticipeerd op zijn interesse in het torrent-bedrijf. De whitepaper van Tron bevat bijvoorbeeld 8 unieke verwijzingen naar BitTorrent.
Het einddoel van Tron is om een gedecentraliseerd internet te bouwen, waarmee blockchain-projecten gemaakt kunnen worden. Op de hoogte van de peer-to-peer-technologie van Rainberry is het zeer waarschijnlijk dat Sun het nodig heeft om zijn gedecentraliseerde droom te realiseren.
Hoewel Sun erg stil is over zijn deal met Rainberry, kunnen we gezien zijn activiteit op social media, enige vorm van aankondiging verwachten in de komende dagen. Het zal interessant zijn om te zien hoe Sun Rainberry met Tron wil integreren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie