Ivo Melchers Ivo Melchers
24/08/2023 07:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2023 07:55

Bitvavo brengt wederom crypto nieuws naar buiten: 2 nieuwe tokens

Nieuws
Bitvavo voegt 2 nieuwe crypto toe, breidt assortiment nog verder uit

Foto: Bitvavo

Het Nederlandse Bitvavo is de grootste cryptobeurs van ons kikkerlandje en doet er alles aan om zijn kroon wat dat betreft te behouden. De afgelopen tijd is de beurs veelvoudig op Crypto Insiders verschenen met nieuwe noteringen. Vandaag is het wederom zover en heeft Bitvavo de komst van twee interessante crypto projecten aangekondigd. Het gaat om SingularityNET (AGIX) en Radicle (RAD). In dit artikel bespreken we wat deze projecten precies te bieden hebben.

Mocht je nog geen account hebben bij Bitvavo, dan kun je nu profiteren van een leuke welkomstbonus. Door te registreren via deze link ontvang je gratis 10 euro op je account. Deze kun je vervolgens uitgeven aan welke crypto je maar wil.

Grote crypto exchange verliest €24 miljoen door gehaaide hack

Nieuwe crypto op Bitvavo: SingularityNET

Allereerst duiken we dieper in op SingularityNET. Wellicht heb je al eens gehoord van dit project; het heeft zichzelf namelijk flink in de schijnwerpers gezet nadat het eerder dit jaar enorm hard in waarde steeg gedurende de hype omtrent artificial intelligence (AI).

In 2017 werd het project gelanceerd via een Initial Coin Offering (ICO). Het is een door blockchain-aangedreven marktplaats dat als doel heeft kunstmatige intelligentie te decentraliseren en toegankelijk te maken voor een breed scala aan gebruikers. SingularityNET draaide in eerste instantie op het Ethereum (ETH) netwerk, maar inmiddels wordt Cardano (ADA) ook ondersteund.

Middels smart contracts op de blockchain worden AI-diensten aangeboden via de gedecentraliseerde marktplaats. Het is dan ook het eerste platform waar AI-ontwikkelaars eenvoudig hun producten kunnen delen.

AGIX is de native token en wordt gebruikt om transacties op deze marktplaats tot stand te brengen. AGIX-tokens kunnen bovendien ingezet worden om te stemmen op governance proposals.

Advertentie

Ook Radicle toegevoegd op cryptobeurs

Radicle is de tweede cryptomunt die nu beschikbaar is op Bitvavo. Radicle is een open-source project dat zich focust op het decentraliseren van softwareontwikkeling. Het is een peer-to-peer netwerk dat door ontwikkelaars wordt gebruikt om samen te werken bij het creëren en beheren van software. Door middel van gedecentraliseerde versiecontrole en samenwerkingstools wil het de manier waarop softwareontwikkeling tot stand komt transformeren.

Afhankelijkheid van vertrouwde tussenpersonen is verleden tijd dankzij de protocollen van Radicle. Het Radicle netwerk draait op de blockchain van Ethereum en dus is RAD een ERC-20 token.

RAD fungeert als een utility en governance token. Buiten het feit dat RAD-tokens kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot verschillende diensten binnen het ecosysteem, zoals het publiceren van projecten en het beheren van collaboratieve ontwikkeling, kunnen tokenhouders ook deelnemen aan de besluitvorming van het project.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie