Ivo Melchers Ivo Melchers
24/08/2023 07:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2023 07:55

Bitvavo brengt wederom crypto nieuws naar buiten: 2 nieuwe tokens

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo voegt 2 nieuwe crypto toe, breidt assortiment nog verder uit

Foto: Bitvavo

Het Nederlandse Bitvavo is de grootste cryptobeurs van ons kikkerlandje en doet er alles aan om zijn kroon wat dat betreft te behouden. De afgelopen tijd is de beurs veelvoudig op Crypto Insiders verschenen met nieuwe noteringen. Vandaag is het wederom zover en heeft Bitvavo de komst van twee interessante crypto projecten aangekondigd. Het gaat om SingularityNET (AGIX) en Radicle (RAD). In dit artikel bespreken we wat deze projecten precies te bieden hebben.

Mocht je nog geen account hebben bij Bitvavo, dan kun je nu profiteren van een leuke welkomstbonus. Door te registreren via deze link ontvang je gratis 10 euro op je account. Deze kun je vervolgens uitgeven aan welke crypto je maar wil.

Crypto verovert voetbal: Kraken sluit megadeal met Tottenham
Crypto verovert voetbal: Kraken sluit megadeal met Tottenham

Nieuwe crypto op Bitvavo: SingularityNET

Allereerst duiken we dieper in op SingularityNET. Wellicht heb je al eens gehoord van dit project; het heeft zichzelf namelijk flink in de schijnwerpers gezet nadat het eerder dit jaar enorm hard in waarde steeg gedurende de hype omtrent artificial intelligence (AI).

In 2017 werd het project gelanceerd via een Initial Coin Offering (ICO). Het is een door blockchain-aangedreven marktplaats dat als doel heeft kunstmatige intelligentie te decentraliseren en toegankelijk te maken voor een breed scala aan gebruikers. SingularityNET draaide in eerste instantie op het Ethereum (ETH) netwerk, maar inmiddels wordt Cardano (ADA) ook ondersteund.

Middels smart contracts op de blockchain worden AI-diensten aangeboden via de gedecentraliseerde marktplaats. Het is dan ook het eerste platform waar AI-ontwikkelaars eenvoudig hun producten kunnen delen.

AGIX is de native token en wordt gebruikt om transacties op deze marktplaats tot stand te brengen. AGIX-tokens kunnen bovendien ingezet worden om te stemmen op governance proposals.

Advertentie

Ook Radicle toegevoegd op cryptobeurs

Radicle is de tweede cryptomunt die nu beschikbaar is op Bitvavo. Radicle is een open-source project dat zich focust op het decentraliseren van softwareontwikkeling. Het is een peer-to-peer netwerk dat door ontwikkelaars wordt gebruikt om samen te werken bij het creëren en beheren van software. Door middel van gedecentraliseerde versiecontrole en samenwerkingstools wil het de manier waarop softwareontwikkeling tot stand komt transformeren.

Afhankelijkheid van vertrouwde tussenpersonen is verleden tijd dankzij de protocollen van Radicle. Het Radicle netwerk draait op de blockchain van Ethereum en dus is RAD een ERC-20 token.

RAD fungeert als een utility en governance token. Buiten het feit dat RAD-tokens kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot verschillende diensten binnen het ecosysteem, zoals het publiceren van projecten en het beheren van collaboratieve ontwikkeling, kunnen tokenhouders ook deelnemen aan de besluitvorming van het project.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie