Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
06/11/2023 21:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 17:04

Bizar: bezoekers melden oogschade bij crypto evenement

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ogen-schade-crypto-event=bored ape

Foto: Shutterstock/Edgar Martirosyan

Ken je nog de Bored Ape non-fungible tokens (NFT)? Hoewel ze inmiddels aanzienlijk in waarde zijn gedaald, is het nog geen einde oefening voor het project. Onlangs, op 4 november, was er in Hong Kong nog een ApeFest evenement dat door Yuga Labs, het bedrijf achter de NFT collectie, werd georganiseerd. Opmerkelijk genoeg meldden bezoekers van het evenement oogverbrandingen en extreme pijn in hun ogen.

Een bezoeker in het specifiek, op X bekend onder de naam CryptoJune, moest midden in de nacht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de schade was opgelopen door UV-straling van podiumlichten. Bezoekers die dicht bij de podiumverlichting stonden, meldden voornamelijk problemen. Het zou gaan om ongeveer 15 personen die last hebben. Dit is naar schatting minder dan 1 procent van alle 2.250 aanwezigen en personeelsleden.

Crypto nieuws platform Cointelegraph sprak met de organisatoren van het evenement. Yuga Labs vertelde dat ze op de hoogte waren van de situatie en dat deze serieus werd genomen. Het bedrijf vermeldt dat ze actief contact zoeken en in gesprek zijn gegaan met de getroffenen. Verschillende onderzoekslijnen lopen om de hoofdoorzaak te achterhalen.

Crypto ontbijt: Enorme bitcoin uitstroom, MicroStrategy gehackt & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ook in 2017 ging het mis

Gek genoeg is dit niet de eerste keer dat er in Hong Kong problemen werden ondervonden door het gebruik van UV-verlichting. In 2017 kregen bewoners in de stad die een evenement van een vooraanstaand winkel- en kantoorgebouw in het hart van het Central district bijwoonde vergelijkbare klachten. Bezoekers beschreven de pijn als zand dat in de ogen zit en niet kan worden weggespoeld of weggeknipperd. Later bleek dat er gebruik werd gemaakt van een verkeerde lamp, een Philips TUV 30W G30 T8, die voornamelijk bedoeld is voor desinfectie doeleinden en 12.0 W UV-C straling uitzendt.

Advertentie

Hong Kong breid Bitcoin ETF uit

De financiële regelgevende instantie van Hong Kong, de Securities and Futures Commission (SFC), staat op het punt de toegang tot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) te verruimen. Niet alleen professionele maar mogelijk ook mogelijk retailbeleggers kunnen binnenkort investeren in crypto ETF’s in de regio. Deze ontwikkeling, die aansluit bij de innovatieve en technologisch vooruitstrevende financiële markt van het land, kan de deur openen naar een bredere acceptatie van digitale activa.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie