Ivo Melchers Ivo Melchers
13/06/2024 10:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2024 17:03

Bizarre cryptostunt met live ontvoering liet kijkers versteld staan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bizarre cryptostunt met live ontvoering liet kijkers versteld staan

Foto: Tagwaran/Shutterstock

De laatste tijd is er een verontrustende trend ontstaan in de crypto-wereld, waarbij memecoins op steeds vreemdere manieren worden gepromoot. Verschillende ontwikkelaars halen alles uit de kast om de waarde van hun token omhoog te drijven, ongeacht de ethische normen en consequenties.

Het meest recente bizarre verhaal dat momenteel de ronde doet in de crypto-gemeenschap slaat wellicht alles. Ontwikkelaars van een memecoin hebben iemand ontvoerd en beloofden hem pas vrij te laten wanneer de marktkapitalisatie de mijlpaal van $100.000 zou bereiken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Roman gekidnapped live op beeld

Memecoins zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire niche binnen de crypto-markt. De nutteloze altcoins trekken veel nieuwkomers tot de markt vanwege het gigantische mogelijke opwaartse potentieel. We hebben allemaal wel eens een succesverhaal voorbij zien komen van iemand die met een inleg van een paar tientjes binnen korte tijd miljonair werd.

Het Solana (SOL) netwerk is een populaire thuisbasis voor memecoins. Iedereen kan namelijk bijna kosteloos en kinderlijk eenvoudig zijn eigen token lanceren op de layer-1 blockchain. Het mag duidelijk zijn dat het doel voor de meesten hetzelfde is: bakken aan geld verdienen. Sommigen zijn echter bereid om heel ver te gaan om dit te bewerkstelligen.

Een recent bizar voorbeeld hiervan heeft betrekking op de onlangs gelanceerde ‘ROMAN’ token.

Een man genaamd Roman werd onderdeel van een bizarre stunt waarbij ontwikkelaars hem live op beeld ‘ontvoerden’ en beloofden hem vrij te laten zodra hun ROMAN token een marktkapitalisatie van $100.000 zou bereiken.

In de livestream was onder andere te zien hoe Roman met een stok werd gepord terwijl hij een rugzak over zijn hoofd droeg. Alhoewel het leek op een in scène gezette ontvoering en mishandeling, zijn de ontwikkelaars natuurlijk veel te ver gegaan om hun eigen belangen te behartigen.

De marketingstunt had niet eens het gewenste effect. De verbazing onder de kijkers nam met de minuut toe, terwijl de koers van ROMAN juist als een baksteen in elkaar zakte.

Advertentie

Bizarre cryptostunts nemen toe

De afgelopen tijd worden er iedere maand honderdduizenden nieuwe memecoins geïntroduceerd op het Solana netwerk. Bij steeds meer lanceringen worden livestreams ingezet om het project onder de aandacht van crypto-investeerders te krijgen, waarbij sommigen de ethische grenzen ruimschoots overschrijden.

Vorige week kon je ook al in het crypto nieuws lezen over een andere Solana-ontwikkelaar genaamd Mikol die tijdens een livestream in vlammen opging. Hij had zichzelf overgegoten met het zeer brandbare isopropylalcohol en liet vervolgens een vriend vuurwerk in zijn richting afsteken.

Er zijn bovendien nog veel meer van dit soort dwaze verhalen, wat heeft geleid tot veel opschudding en discussie binnen de cryptogemeenschap. Het toont aan hoe ver mensen willen gaan als het gaat om geld verdienen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie