Ivo Melchers Ivo Melchers
07/06/2024 10:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2024 14:56

Solana ontwikkelaar raakte ernstig gewond na riskante memecoin stunt

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana ontwikkelaar raakte ernstig gewond na riskante memecoin stunt

Foto: Hung Chung Chih/Shutterstock

Het creëren van een eigen memecoin op het Solana (SOL) netwerk is een fluitje van een cent en kost bovendien slechts luttele euro’s. Om deze redenen wagen veel mensen een poging om de nieuwe dogwifhat (WIF) of bonk (BONK) in het leven te roepen.

Om echter een hoge marktwaarde te verkrijgen, is een flinke portie geluk vereist. Een Solana-ontwikkelaar besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Met een bizarre en bovenal angstaanjagende stunt probeerde hij zijn cryptoproject onder de aandacht te brengen, waarbij hij zijn leven live op beeld op het spel zette.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana-ontwikkelaar gehavend in ziekenhuis

Twee weken geleden heeft zich een opmerkelijk incident voortgedaan in de crypto-wereld, wat tot een hoop ophef en roering heeft gezorgd.

Een Solana-ontwikkelaar is zowel letterlijk als figuurlijk door het vuur gegaan om zijn eigen cryptotoken in de schijnwerpers te zetten, met natuurlijk het doel de koers te laten ontploffen.

Het gaat hier om de zogeheten truthordare (DARE) token die middels de populaire token creatie-dienst Pump.fun werd gecreëerd.

De oprichter van het project, Mikol, hield zes dagen nadat de token werd aangemaakt een livestream ter promotie van zijn nieuwe memecoin. De uitzending kreeg al snel een opmerkelijke wending: hij goot zichzelf over met het zeer brandbare isopropylalcohol en nodigde vervolgens een vriend uit om vuurwerk in zijn richting af te steken.

De livestream veranderde in een oogwenk in een horrorscene waarin Mikol in vlammen opging. De vrienden van de ontwikkelaar die aanwezig waren bij de stunt probeerden de vlammen te doden door water over hem heen te gooien, maar de schade was al aangericht.

Na 15 seconden paniek werden de brandwonden van Mikol zichtbaar. “Hij is helemaal verbrand, man,” zei een van zijn vrienden tijdens de livestream terwijl Mikol op de grond kronkelde en er meer water over hem werd gegoten. Het duurde niet lang voordat ze door het water heen waren.

“Stop met opnemen en begin met helpen,” zei een andere vriend tegen de persoon achter de camera.

Naar schatting zou Mikol derdegraads brandwonden hebben opgelopen over ongeveer 35% van zijn lichaam. Mikol wordt momenteel behandeld in een traumacentrum in Miami en vecht om te herstellen van de ernstige verwondingen die hij opliep tijdens de stunt.

Gemengde reacties vanuit cryptogemeenschap

Mikol had een kleine maar gepassioneerde community opgebouwd van investeerders die dagelijks zijn livestreams bekeken waarin hij uitdagingen uitvoerde. Zijn trouwe fans houden zich momenteel voornamelijk bezig met het welzijn van Mikol, en maken zich ernstig zorgen om hem.

De onverantwoorde marketingstunt toont de gevaren die gepaard gaan met extreme promotietactieken zoals deze. Het mag duidelijk zijn dat de tragische uitkomst van Mikol’s stunt bij veel mensen vragen oproept over de ethiek van memecoin-promotie en de verantwoordelijkheid van ontwikkelaars en promotors om veiligheid en integriteit te waarborgen in hun marketinginspanningen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie