Ivo Melchers Ivo Melchers
07/06/2024 10:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2024 14:56

Solana ontwikkelaar raakte ernstig gewond na riskante memecoin stunt

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana ontwikkelaar raakte ernstig gewond na riskante memecoin stunt

Foto: Hung Chung Chih/Shutterstock

Het creëren van een eigen memecoin op het Solana (SOL) netwerk is een fluitje van een cent en kost bovendien slechts luttele euro’s. Om deze redenen wagen veel mensen een poging om de nieuwe dogwifhat (WIF) of bonk (BONK) in het leven te roepen.

Om echter een hoge marktwaarde te verkrijgen, is een flinke portie geluk vereist. Een Solana-ontwikkelaar besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Met een bizarre en bovenal angstaanjagende stunt probeerde hij zijn cryptoproject onder de aandacht te brengen, waarbij hij zijn leven live op beeld op het spel zette.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana-ontwikkelaar gehavend in ziekenhuis

Twee weken geleden heeft zich een opmerkelijk incident voortgedaan in de crypto-wereld, wat tot een hoop ophef en roering heeft gezorgd.

Een Solana-ontwikkelaar is zowel letterlijk als figuurlijk door het vuur gegaan om zijn eigen cryptotoken in de schijnwerpers te zetten, met natuurlijk het doel de koers te laten ontploffen.

Het gaat hier om de zogeheten truthordare (DARE) token die middels de populaire token creatie-dienst Pump.fun werd gecreëerd.

De oprichter van het project, Mikol, hield zes dagen nadat de token werd aangemaakt een livestream ter promotie van zijn nieuwe memecoin. De uitzending kreeg al snel een opmerkelijke wending: hij goot zichzelf over met het zeer brandbare isopropylalcohol en nodigde vervolgens een vriend uit om vuurwerk in zijn richting af te steken.

De livestream veranderde in een oogwenk in een horrorscene waarin Mikol in vlammen opging. De vrienden van de ontwikkelaar die aanwezig waren bij de stunt probeerden de vlammen te doden door water over hem heen te gooien, maar de schade was al aangericht.

Na 15 seconden paniek werden de brandwonden van Mikol zichtbaar. “Hij is helemaal verbrand, man,” zei een van zijn vrienden tijdens de livestream terwijl Mikol op de grond kronkelde en er meer water over hem werd gegoten. Het duurde niet lang voordat ze door het water heen waren.

“Stop met opnemen en begin met helpen,” zei een andere vriend tegen de persoon achter de camera.

Naar schatting zou Mikol derdegraads brandwonden hebben opgelopen over ongeveer 35% van zijn lichaam. Mikol wordt momenteel behandeld in een traumacentrum in Miami en vecht om te herstellen van de ernstige verwondingen die hij opliep tijdens de stunt.

Gemengde reacties vanuit cryptogemeenschap

Mikol had een kleine maar gepassioneerde community opgebouwd van investeerders die dagelijks zijn livestreams bekeken waarin hij uitdagingen uitvoerde. Zijn trouwe fans houden zich momenteel voornamelijk bezig met het welzijn van Mikol, en maken zich ernstig zorgen om hem.

De onverantwoorde marketingstunt toont de gevaren die gepaard gaan met extreme promotietactieken zoals deze. Het mag duidelijk zijn dat de tragische uitkomst van Mikol’s stunt bij veel mensen vragen oproept over de ethiek van memecoin-promotie en de verantwoordelijkheid van ontwikkelaars en promotors om veiligheid en integriteit te waarborgen in hun marketinginspanningen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie