Tim Kamp Tim Kamp
20/03/2024 14:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 14:29

BlackRock onthult nieuw crypto fonds en stort $100 miljoen op Ethereum

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer

Foto: rblfmr/Shutterstock

Vermogensbeheerder BlackRock heeft aangekondigd dat het een digitaal activafonds lanceert, mogelijk met een initiële inleg van maar liefst $100 miljoen. Het fonds, dat wordt ondersteund door Ethereum (ETH) technologie, is onthuld via een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het staat bekend als de BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BlackRocks startkapitaal voor nieuw fonds

Volgens de gepubliceerde rapporten is er nog niet erg veel bekend over de details van dit fonds. Desondanks wijst de samenwerking met Securitize erop dat het fonds waarschijnlijk gericht zal zijn op het omzetten van zogeheten Real-World Assets (RWA) naar blockchain tokens.

Securitize is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het omzetten van echte activa naar digitale tokens. Hiermee worden activa zoals vastgoed overgezet op de blockchain in digitale tokens. Hierdoor worden ze gemakkelijker verhandelbaar..

Waar het grote bedrag van $100 miljoen vandaan komt lijkt meer dan enkel speculatie. Na de aankondiging van het fonds viel het onderzoekers op dat een grote transactie heeft plaatsgevonden door BlackRock. Er werd een bedrag van $100 miljoen in Circle’s USDC stablecoin verplaatst op het Ethereum-netwerk, wat waarschijnlijk te maken heeft met het nieuwe project van BlackRock.

Ook hier ontbreken verdere details over de transactie. Men gaat er vanuit dat de miljoenen van BlackRock dienen als een startkapitaal voor het nieuwe fonds. Wel zagen de RWA-tokens aan de hand van de geruchten flinke prijsstijgingen. Ribbon finance (RBN) en ondo (ONDO) behaalden winsten van respectievelijk 9,42 procent en meer dan 22 procent. Deze stijgingen lieten zien dat de markt positief reageerde op de institutionele investeringen van BlackRock.

“BlackRock heeft zojuist een tokenized asset-fonds gelanceerd op Ethereum! Dit is een grote stap richting de adoptie van RWA”, aldus een enthousiaste crypto-analist in een X-post (voorheen Twitter).

Advertentie

BlackRock CEO ziet crypto toekomst rooskleurig in

Deze stap van BlackRock is niet de eerste keer dat het bedrijf zich in de wereld van crypto begeeft. Het bedrijf bracht dit jaar al een bitcoin spot ETF uit en vroeg een soortgelijk product aan voor ethereum.

De CEO van BlackRock, Larry Fink, sprak zich eerder al uit over hoe tokenisatie van activa de financiële wereld kan omgooien.

“We hebben vandaag de dag de technologie om te tokeniseren. Als je een effect en identiteit hebt als tokens, dan wordt op het moment dat je een instrument koopt of verkoopt op een grootboek, alles tegelijkertijd gecreëerd. Je wilt praten over problemen met geld wistwassen? Dit elimineert alle corruptie door een getokeniseerd systeem te hebben,” legde Flink uit.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie