Ivo Melchers Ivo Melchers
12/03/2024 15:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2024 12:25

Ethereum ETF ‘radiostilte’ baart analist zorgen, onzekerheid neemt toe

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
El

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) buigt zich al een tijdje over een waslijst aan aanvragen voor ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Fund (ETF) aanvragen. In mei verstrijken de allereerste definitieve deadlines, maar volgens BloomBerg ETF-analist Eric Balchunas is de kans groot dat we tegen die tijd nog geen fonds geïntroduceerd zien worden. Hij heeft zijn verwachtingen fors naar beneden bijgesteld.

Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF’s, Cardano klaar voor update
Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF's, Cardano klaar voor update

30% kans op ethereum ETF

Vorig jaar september barstte de strijd om ethereum spot ETF los. In totaal liggen er zes aanvragen op het bureau van de SEC, van onder andere vermogensgiganten BlackRock en Fidelity.

Sinds de massa-goedkeuring van bitcoin (BTC) ETF’s kijkt de markt hoopvol uit naar mei van dit jaar. Die maand zal de toezichthouder hoe dan ook de knoop moeten doorhakken voor de aanvragen van VanEck en ARK Invest & 21Shares.

Balchunas voorspelde in eerste instantie een 70 procent kans dat de toezichthouder in mei groen licht zou verkondigen, maar komt hier nu op terug. Hij is plotseling een stuk pessimistischer, en heeft zijn verwachtingen flink teruggeschroefd. Hij schat de kans nu in op slechts 35 procent.

Ik begrijp alle redenen waarom ze het ZOUDEN moeten goedkeuren (en wij persoonlijk geloven dat ze dat zouden moeten doen), maar alle signalen/bronnen die ons 2,5 maand van tevoren optimistisch maakten voor een spot BTC zijn deze keer niet aanwezig,’’ zo schreef hij gisteren op sociale mediaplatform X.

Hij benadrukt dat het nog steeds mogelijk is dat de SEC over iets meer dan twee maanden goedkeuring verschaft. Bovendien gelooft Balchunas nog altijd dat de SEC op de lange termijn toe zal geven aan een beursfonds voor ethereum.

Advertentie

Geen commentaar aan ethereum ETF-uitgevers

In gesprek met CoinTelegraph verklaarde Balchunas waarom hij opeens een stuk negatiever is geworden.

“Het belangrijkste is het feit dat we 73 dagen verwijderd zijn van de uiterste deadline, en er is geen contact geweest of commentaar van de SEC naar de uitgevers. Dat is geen goed teken,” zei Balchunas.

Bij de eerdere strijd voor bitcoin ETF’s hadden de uitgevers op dit moment al talloze keren commentaar ontvangen vanuit de SEC, wat hen de ruimte gaf om te sleutelen aan hun aanvragen.

Eerder deze week uitte Balchunas ook al zijn zorgen over het gebrek aan commentaar. Ook gaf hij aan weinig vertrouwen te hebben vanwege het het feit dat er, in tegenstelling tot de eerdere bitcoin ETF’s, geen juridische strijd is gewonnen. Tot slot liet hij weten van mening te zijn dat de correlatie tussen ethereum futures, waarvan al wel spot ETF’s in leven zijn, en spot niet zo sterk is als bij bitcoin het geval is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie