Ivo Melchers Ivo Melchers
12/03/2024 15:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2024 12:25

Ethereum ETF ‘radiostilte’ baart analist zorgen, onzekerheid neemt toe

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
El

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) buigt zich al een tijdje over een waslijst aan aanvragen voor ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Fund (ETF) aanvragen. In mei verstrijken de allereerste definitieve deadlines, maar volgens BloomBerg ETF-analist Eric Balchunas is de kans groot dat we tegen die tijd nog geen fonds geïntroduceerd zien worden. Hij heeft zijn verwachtingen fors naar beneden bijgesteld.

SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?

30% kans op ethereum ETF

Vorig jaar september barstte de strijd om ethereum spot ETF los. In totaal liggen er zes aanvragen op het bureau van de SEC, van onder andere vermogensgiganten BlackRock en Fidelity.

Sinds de massa-goedkeuring van bitcoin (BTC) ETF’s kijkt de markt hoopvol uit naar mei van dit jaar. Die maand zal de toezichthouder hoe dan ook de knoop moeten doorhakken voor de aanvragen van VanEck en ARK Invest & 21Shares.

Balchunas voorspelde in eerste instantie een 70 procent kans dat de toezichthouder in mei groen licht zou verkondigen, maar komt hier nu op terug. Hij is plotseling een stuk pessimistischer, en heeft zijn verwachtingen flink teruggeschroefd. Hij schat de kans nu in op slechts 35 procent.

Ik begrijp alle redenen waarom ze het ZOUDEN moeten goedkeuren (en wij persoonlijk geloven dat ze dat zouden moeten doen), maar alle signalen/bronnen die ons 2,5 maand van tevoren optimistisch maakten voor een spot BTC zijn deze keer niet aanwezig,’’ zo schreef hij gisteren op sociale mediaplatform X.

Hij benadrukt dat het nog steeds mogelijk is dat de SEC over iets meer dan twee maanden goedkeuring verschaft. Bovendien gelooft Balchunas nog altijd dat de SEC op de lange termijn toe zal geven aan een beursfonds voor ethereum.

Advertentie

Geen commentaar aan ethereum ETF-uitgevers

In gesprek met CoinTelegraph verklaarde Balchunas waarom hij opeens een stuk negatiever is geworden.

“Het belangrijkste is het feit dat we 73 dagen verwijderd zijn van de uiterste deadline, en er is geen contact geweest of commentaar van de SEC naar de uitgevers. Dat is geen goed teken,” zei Balchunas.

Bij de eerdere strijd voor bitcoin ETF’s hadden de uitgevers op dit moment al talloze keren commentaar ontvangen vanuit de SEC, wat hen de ruimte gaf om te sleutelen aan hun aanvragen.

Eerder deze week uitte Balchunas ook al zijn zorgen over het gebrek aan commentaar. Ook gaf hij aan weinig vertrouwen te hebben vanwege het het feit dat er, in tegenstelling tot de eerdere bitcoin ETF’s, geen juridische strijd is gewonnen. Tot slot liet hij weten van mening te zijn dat de correlatie tussen ethereum futures, waarvan al wel spot ETF’s in leven zijn, en spot niet zo sterk is als bij bitcoin het geval is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie