Ivo Melchers Ivo Melchers
09/03/2024 12:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2024 11:11

Gesprekken over ethereum ETF geopend, maar expert is sceptisch

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Gesprekken over ethereum ETF geopend, maar expert is sceptisch

Foto: Tada Images/Shutterstock

Crypto-vermogensbeheerder Grayscale is een van de velen kanshebbers om een spot Exchange-Traded Fund (ETF) voor ethereum (ETH) te lanceren. De afgelopen week is Grayscale voor het eerst in gesprek geweest met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over hun gewilde aanvraag. Het optimisme over een snelle goedkeuring heeft als gevolg een boost gekregen, maar volgens een bekende analist is een goedkeuring nog altijd ver weg.

Ethereum ETF meeting

Afgelopen woensdag is de SEC om de tafel gegaan met Grayscale en de Amerikaanse crypto exchange Coinbase, die de rol van custodian op zich zal nemen bij een eventuele goedkeuring.

Het markeert de eerste keer dat de financiële waakhond in gesprek gaat met een kanshebber om een ethereum spot ETF op de Amerikaanse markt te introduceren.

Grayscale en Coinbase hebben geprobeerd de zorgen van de SEC over de veiligheid van een ethereum beursfonds weg te nemen. Een presentatie van Coinbase, gegeven tijdens de vergadering, is geplaatst op de website van de toezichthouder.

Grayscale diende oktober vorig jaar een aanvraag in bij de financiële waakhond om diens ethereum trustfonds om te zetten naar een ethereum spot ETF.

Naast Grayscale proberen ook BlackRock, Fidelity, Hashdex, Invesco & Galaxy Digital en ARK Invest & 21Shares een spot ethereum ETF uit te brengen. Eerder deze week vroeg de SEC nog uitstel aan in de beoordelingsprocedure voor de aanvragen van zowel BlackRock als Fidelity.

ETF-expert heeft weinig vertrouwen

In de eerdere vergelijkbare strijd voor bitcoin ETF’s werden de gesprekken tussen de vermogensbeheerders en de SEC als positief beschouwd. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas erkent op sociale mediaplatform dat het doorgaans een bemoedigend signaal is, maar noemt verschillende redenen waarom hij momenteel nog weinig vertrouwen heeft in een spoedige goedkeuring.

‘’Normaal gesproken zou ik zeggen dat dit een goed teken is, maar voor zover ik weet heeft het personeel nog geen commentaar gegeven aan de uitgevers, wat geen goed teken is aangezien we voorbij zijn aan wanneer ze commentaar gaven op BTC ETF’s,’’ aldus Balchunas.

Daarnaast benadrukt Balchunas dat er, in tegenstelling tot bitcoin, geen juridische strijd is gewonnen. Tot slot is hij van mening dat de correlatie tussen ethereum futures, waarvan al wel spot ETF’s in leven zijn, en spot niet zo sterk is als bij bitcoin het geval is.

In mei zal de SEC in ieder geval de knoop moeten doorhakken voor de aanvragen van VanEck en ARK Invest & 21Shares.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Ethereum of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie