Home Nieuws Altcoin nieuws Block.one koopt aandelen terug tegen hoge prijzen, waaronder die van Novogratz’ Galaxy...

Block.one koopt aandelen terug tegen hoge prijzen, waaronder die van Novogratz’ Galaxy Digital

- Advertentie -

EOS (EOS) ontwikkelaar Block.one heeft aangekondigd dat het 10% van zijn aandelen wil terugkopen. De aandelen worden gekocht voor 6.567% van hun oorspronkelijke waarde, zo meldt Bloomberg op 22 mei.

Block.one wil de aandelen voor $1.500 per stuk kopen, een groei van maar liefst 6.567% van de oorspronkelijke prijs van $22,50. Onder de oorspronkelijke investeerders vallen Peter Thiel, medeoprichter van PayPal en Jihan Wu, voormalig CEO van Bitmain.

Een investering van $100.000 zou dus resulteren in een opbrengst van maar liefst $66 miljoen voor deze heren. Ook Galaxy Digital van Michael Novogratz heeft aangekondigd dat het zijn aandelen in Block.one weer verkocht heeft. De aandelen zouden verkocht zijn voor $71,2 miljoen met een winst van 123%. In een persbericht zegt Novogratz het volgende over de deal:

De aanvaarding van het tenderaanbod van Block.one weerspiegelde een beslissing om de portefeuille opnieuw in evenwicht te brengen om zo een gepaste mate van diversificatie te handhaven dankzij de substantiële prestatie ten opzichte van de rest van de portefeuille.

Galaxy Digital liet eerder dit jaar weten dat het $272.7 miljoen verloren heeft door de aanhoudende bear markt van 2018. Verder schrijft Novogratz in het persbericht dat Galaxy Digital nauw zal blijven samenwerken met Block.one:

We blijven nauw samenwerken met Block.one als een belangrijke partner in een aantal van onze activiteiten, waaronder het Galaxy EOS VC Fund, dat investeert in bedrijven die voortbouwen op het EOS.IO-protocol.

Volgens Bloomberg brengt het terugkopen van de aandelen de waarde van Block.one op ongeveer $2.3 miljard. Nic Carter, een partner van investeringsbedrijf Castle Island Ventures dat zich richt op blockchain-technologie, laat aan Bloomberg weten dat hij niet zo positief is over de terugkoop van de aandelen:

Een dergelijke particuliere terugkoop vertelt mij dat het bedrijf van mening is dat er weinig groeimogelijkheden in zicht zijn, of eigendom wil consolideren en controle van buitenaf wil voorkomen.

EOS verhandelt wordt op het moment van schrijven voor een prijs van net iets onder $6 verhandeld. Net als veel andere cryptocurrencies toont de koers in de afgelopen 24 uur een daling van ongeveer 5%.

Geruchten doen de ronde dat een ‘altcoin seizoen’ aanstaande is in de cryptocurrency-markt. Novogratz liet onlangs weten dat hij het daar niet mee eens is.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...