De crypto winter is voorbij, is een ‘altcoin seizoen’ aanstaande?

De crypto winter is voorbij, is een ‘altcoin seizoen’ aanstaande?

Met de sterke stijging van de koers van bitcoin (BTC) de afgelopen weken lijkt het einde van de crypto winter eindelijk bereikt te zijn. Toen de prijs van bitcoin eind 2017 piekte zagen ook veel altcoins enorme stijgingen in hun koersen, maar dat blijkt op dit moment nog niet het geval te zijn.

De grote vraag is dan ook of een “altcoin seizoen” aanstaande is. De meningen erover zijn erg verdeeld. Ran Neuner, presentator van CNBC’s Crypto Trader, stelde deze vraag aan Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital en bekend bitcoin bull:

Advertentie

Novogratz verwacht dat we geen enorme stijgingen voor altcoins tijdens deze marktcyclus zullen zien en dat komt doordat de markt “slimmer” aan het worden is. De gedachtegang van de miljardair is goed te begrijpen. Bitcoin heeft nu zo’n 57% van de markt in handen, dat was zo’n 47% destijds in 2017.

Daarnaast is de populariteit rondom initial coin offerings (ICO’s) voor altcoins sinds 2017 enorm gedaald. Scams als BitConnect zijn de markt uitgejaagd en er zijn nu professionelere platformen voor institutionele investeerders als Bakkt en Fidelity die zich alleen op bitcoin richten.

Toch is lang niet iedereen het eens met Novogratz. Investeerder en analist Satoshi Flipper schrijft het volgende op Twitter:

Jullie zijn allebei een beetje onwetend. Ran Neuner mijn vriend, je hebt een vreselijk gevoel voor timing. Alt-seizoen is onderweg. En Novogratz, je let gewoon niet op. Gisteren stond matic 40% in de plus. Zodra bitcoin tot rust komt, zullen altcoins stijgen.

Verder schrijft Satoshi Flipper dat het alt-seizoen al volgende maand van start zou kunnen gaan. Ook cryptocurrency-exchange Binance en analist Bitcoin Jack geloven dat een alt-seizoen aanstaande is:

Fred Wilson, een bekend durfkapitalist en investeerder, schreef vorige week in een blog dat de crypto lente eraan komt en niet alleen voor bitcoin, maar voor de gehele cryptocurrency-markt. Crypto Bitlord verwacht dat ripple (XRP) binnenkort naar de $10 zal stijgen. Investeerder en cryptocurrency-handelaar DonAlt schrijft hoe verrassend sterk het vertrouwen in altcoins is:

Een ding dat me altijd verbaast is hoe sterk het algemene vertrouwen in altcoins is. Ik betwijfel of er een andere markt is die 95% kan dalen en toch zoveel gelovigen kan behouden. We zijn allemaal ofwel de grootste genieën of de grootste idioten die er zijn. Ik kan het eerlijk gezegd niet vertellen.

Dan hebben we nog een leuk extra filmpje voor jullie, geretweet door Novogratz zelf:

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.672,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.701,94 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€6.724,11 Kopen
3
3
SATOS
Reviewed
€6.725,31 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.742,13 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.742,45 Kopen
Laatste nieuws