Erik Juffermans Erik Juffermans
21/03/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 15:00

Blockchain wordt steeds meer toegepast, ook buiten Crypto en DeFi

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Italië stelt €45 miljoen beschikbaar voor blockchain

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

De meeste cryptomunten maken gebruik van blockchain technologie. Momenteel zijn decentralised finance (DeFi) en gaming wellicht de twee meest prominente sectoren in de crypto industrie waar blockchain voor gebruikt wordt. Deze twee zien namelijk de sterkste groei, maar er liggen in andere sectoren ook grote kansen voor de adoptie van blockchain technologie. Dat blijkt uit een onderzoek van het nieuwsplatform Cointelegraph.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cloud storage, logistiek en meer

De bestaande interesse in crypto is meer dan duidelijk. Niet alleen vanuit particulieren maar ook van een groeiend aantal instituties wereldwijd. Maar om erachter te komen op welke manier blockchain daadwerkelijk onze maatschappij kan veranderen moeten we kijken naar de use cases van deze technologie.

Terwijl DeFi en blockchain gaming het hardst groeien, licht het onderzoek nog een aantal belangrijke sectoren toe, zoals cloud storage, logistiek en internet of things. 5 procent van de cloud storage sector gebruikt al blockchain technologie. Op basis van het huidige groeiratio kan dit in 2025 opgelopen zijn tot 25 procent. Projecten als Filecoin (FILE) en Arweave (AR) zijn bekende namen in de crypto sector als het gaat om data opslag met behulp van blockchain technologie.

Een ander voorbeeld is de supply chains van producten. Momenteel maakt slechts 0,1 procent van deze sector gebruik van blockchain technologie. Maar in 2025 kan dit toegenomen zijn tot 3 procent. Geen hele grote adoptie, maar wel een significant verschil. Vechain (VET) richt zich vooral op deze sector.

De blockchain adoptie komt eraan

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele sectoren waar blockchain technologie potentieel een grotere rol kan gaan spelen in de komende jaren. Zo zijn er ook nog marketing, gokken en de veiligheidssector. 

Blockchain technologie is behalve de basis voor digitaal geld ook een manier om talloze processen efficiënter en transparanter te maken. Dagelijks worden er nieuwe projecten gelanceerd die nieuwe oplossing bieden voor bestaande problemen. Hoewel Bitcoin (BTC) al meer dan tien jaar bestaat, lijken we momenteel de start mee te maken van de implementatie van blockchain technologie in ons dagelijkse leven.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie