Erik Juffermans Erik Juffermans
23/02/2023 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2023 06:10

Gaming goed voor helft van alle crypto activiteit in januari

icon-nft
NFT nieuws
Gaming goed voor helft van alle crypto activiteit in januari

Foto: enchanted_fairy/Shutterstock

Blockchain gaming blijft het goed doen in de crypto industrie. Na een periode van verminderde interesse stak gaming er in januari qua activiteit met kop en schouders bovenuit. Volgens data van DappRadar gold blockchain gaming in de eerste maand van het jaar voor 48% van de totale blockchain activiteit.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blockchain gaming mag niet onderschat worden

Volgens het rapport van DappRadar heeft de stijging in activiteit te maken met optimistisch nieuws uit de crypto gaming sector. Zo was er nieuws dat Gala Gaming een nieuw gaming studio overnam. Tijdens de gehele bearmarkt bleek blockchain gaming tot dusverre een lichtpuntje in de ellende. Deze trend lijkt voorlopig dus door te zetten.

Een analyst bij DappRadar is van mening dat blockchain gaming een zeer significant deel van de gehele crypto industrie zal blijven.

“Dit komt omdat gaming al een constante is in de traditionele industrie. Wanneer blockchain meer adoptie krijgt zal Web3 gaming meer mainstream worden.”

Het rapport legde ook de nadruk over de belangrijke rol die de metaverse heeft bij de ontwikkeling van de blockchain gaming sector. De stijging in activiteit van blockchain games ging gepaard met een stijging in interesse in metaverse platformen. Voorbeelden van deze platformen zijn The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA). Het handelsvolume op deze platformen steeg respectievelijk met 114 en 83 procent.

Gaming is momenteel de meest gebruikte toepassing van blockchain technologie. Volgens DappRadar was crypto gaming verantwoordelijk voor bijna de helft van alle blockchain transacties in 2022. In de eerste maand van 2023 lijkt deze ontwikkeling door te gaan.

Grote game ontwikkelaars aarzelen

Een populaire vorm van blockchain technologie in spellen zijn non-fungible tokens (NFT) die spelers kunnen verzamelen. Op basis van de blockchain activiteit moet de potentie van NFT’s in games dus zeker niet onderschat worden. Veel grote game ontwikkelaars zijn nog niet overtuigd.

De reden hiervoor is het feit dat er nog geen baanbrekend verdienmodel in verband wordt gebracht met de toepassing van NFT’s in games. Ook zijn grote gameontwikkelaars terughoudend vanwege de hoge volatiliteit van crypto en de activiteit van scammers in de sector. Toch zijn er al meerdere grote gaming bedrijving begonnen aan NFT projecten.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement