Ivo Melchers Ivo Melchers
17/02/2023 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2023 10:15

Game-ontwikkelaar Square Enix werkt samen met Polygon voor NFT project

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Hannari_eli / Shutterstock.com

Square Enix, de populaire Japanse game-ontwikkelaar van onder andere de Final Fantasy en Tomb Raider serie, gaat samenwerken met Polygon (MATIC), de layer-2 schaaloplossing op Ethereum (ETH), om een dynamische web3 ervaring te lanceren onder de naam ‘Symbiogenesis’.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

Allereerste blockchain spel

Square Enix staat al langer bekend als een ontwikkelaar met veel interesse richting de wereld van non-fungible tokens (NFT’s) en blockchain gaming. Vorig jaar lanceerde het namelijk al een NFT collectie gebaseerd op zijn beroemde Final Fantasy videogames serie.

Symbiogenesis zal een ervaring creëren die is opgebouwd rond digitale verzamelbare kunst die is gekoppeld aan een verhaallijn die spelers zullen ontvouwen in een virtueel avontuur. De kunst evolueert met elke strategische beweging die een speler maakt.

Het speelt zich af op een mysterieus drijvend continent waar unieke verhaallijnen zich ontrafelen op basis van informatie die is verkregen door digitale verzamelbare kunst vast te houden die verschillende personages vertegenwoordigt.

Het biedt spelers ook meerdere eindes, maar slechts drie spelers mogen de laatste ‘’World Mission’’ spelen. Deze drie zullen het einde van het verhaal en het lot van de wereld en iedereen erin bepalen.

Een producent van Symbiogenesis, Naoyuki Tamate, zei het volgende over waarom Polygon was gekozen als netwerk:

‘’Square Enix koos ervoor om gebruik te maken van de hoge transactiesnelheden, lage gaskosten en algemen gebruiksvriendelijkheid van Polygon om deze unieke ervaring aan Web3-fans te bieden.’’

Vooruitlopend op de lancering van Symbiogenesis plant Square Enix een reeks campagnes in om zijn fans vertrouwd te maken met op blockchain gebaseerde producten. De verkoop van de NFT collectie en de gratis browserservice staat gepland voor de lente van dit jaar.

Advertentie

Bitcoin NFT´s

Binnen de NFT-wereld krijgt Bitcoin (BTC) momenteel de meeste aandacht. Sinds de komst van Ordinals is het namelijk mogelijk om NFT’s op het netwerk van Bitcoin te plaatsen. Inmiddels telt het netwerk al meer dan 100.000 NFT’s en is het netwerkactiviteit gestegen tot het hoogste punt in twee jaar. Ook zijn er veel discussies over de vraag of NFT’s wel bij het doel van Bitcoin past.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie